Tuesday, January 09, 2007

Här kommer facit och vinnare!

1) Jag har jobbat som bartender pâ ett diskotek, med en bur där en kille eller tjej dansade i badkläder bredvid min bardisk.

*Japp! 1991, tror jag att det var. Men det var inte ett "hak", som Niklas uttryckte det, utan ett av Europas största diskotek, med fem dansgolv, sju barer, pool och en käck liten bur med go-go´s precis vid min bar. Där fanns även Europas största kackerlackor bakom kylen.

2) Jag har sovit pâ gatan

*Jadâ, i Barcelona och i helt nyktert tillstând. Det var försent att leta hotell. Under samma resa sov jag ocksâ i en liten timmerstuga vid den franska gränsen, med min kompis och en clochard (vi hade blivit utslängda frân ett snabbtâg där vâra tâgluffarkort inte gällde) och pâ det iskalla taket till en Greklandsfärja. Det var nog dâ jag bestämde mig för att jag var för gammal för tâgluffande...

3) Jag har kört bil Paris-Malaga utan stopp.

*Sant, men bara halvsant. Som Ingela pâpekade, räcker inte bensintanken sâ lângt (och inte urinblâsan heller). Ett halvt poäng till er som valde det här alternativet.

4) Jag sprang över Öresundsbron när den invigdes.

*Naturligtvis FALSKT, vilket nästan alla hade gissat (mitt rykte som idrottskvinna är tydligen inget vidare)
Vid invigningen âr 2000 ordnades ett lopp över bron, men jag var inte med. Människans skelett är faktiskt inte gjort för att springa pâ asfalt. Däremot passar det väldigt bra in i soffans former....

5) Jag har blivit innestängd i en varuhiss, i ett lokaltâg och i en kurslokal som stängde för natten.

*Sant, tyvärr. Jag har en naturlig fallenhet för att bli instängd överallt (nâgot ska man vara ju bra pâ)
Tristast var varuhissen, där jag fick stâ och trängas med min cykel i en halvtimme.
Läskigast var kurslokalen: Det var sista lektionen en fredag och alla hade brâttom ut, även läraren. Jag passade pâ att besöka toan, och när jag kom ut var elen avstängd och dörren lâst. Det var före mobiltelefonernas tid, och jag fick som tur var upp fönsterluckorna en liten bit och kunde ropa till läraren, som just skulle ge sig i väg med mopeden.
Roligast var tâget: Jag hoppade pâ ett tâg, det näst sista mot Torremolinos. Plötsligt släcks alla ljus och tâget tar in pâ ett sidospâr, för att parkeras över natten. Oj, jag hade tydligen hoppat pâ fel tâg! Jag tog mig fram till föraren, som just skulle ge sig iväg, stack in huvidet och sade: ¡Buenas tardes! (Han hoppade tvâ meter upp i luften och tappade sina papper av förskräckelsen) Efter nâgra telefonsamtal fick vi promenera längs de mörka spâren med en stor lykta, tills vi kom fram till dagens sista tâg, som hade stoppats för att jag skulle hoppa pâ. Servicen kan man inte klaga pâ!

Behöver jag säga att jag bara besöker offentliga toaletter om de är öppna upptill?

Eftersom nästan alla gissade rätt, är ni alla välkomna hit pâ kaffe!

11 comments:

Anonymous said...

Hehe, artig spansk järnvägspersonal är det inte så ofta man hör talas om. Men det kanske har blivit bättre sedan jag var i krokarna. Vilket äventyr! Jag visste väl att du föredrog soffhörnan. Det ska bli gott med äkta "café con leche"! :)

Thérèse said...

Håller med Pumnas dotter,vilken service på tåget.
Men hur sjutton okade du köra Paris - Malaga i ett sträck? Det är ju hur långt som helst. Jag åkte tåg Madrid - Paris en gång och då tog det nästan hela dagen att ta sig från Madrid till franska gränsen och tågbyte. Därifrån sov jag en hel natt på tåget och vaknade en tidig morgon i Paris. Jag tyckte det var långt och segt och till Malaga är det ju änu längre och jag slapp ju köra själv.

Tänkte gissa på bron. Jag visste att det ordnades ett lopp är den invigdes. En släkting till mig var med och sprang. Jag var ytterst tveksam till om du moionerade mer än på det klassiska spanska viset dvs. promenader.
De ska bli gott med en cortado;)

Anonymous said...

Hi hi, tankte val att alternativ 4 stamde in pa dig. Aven pa mig stammer det in, for jag ar heller ingen maratonlopare:-) Fast for min del far nog kaffet och bullen vanta lite for jag har inte tid att kvista over till Spanien just nu :-( Ar bullarna goda i Spanien forresten? Har i Italien ar kaffet jattegott men bakverken tycker jag inte om.

Anonymous said...

Det ska bli gott med kaffe och bulle!!!

Ingår det påtår?

Thérèse said...

Niklas - påtår verkar vara en svensk uppfinning , ingår dfinitivt aldrig i Spanien.

Anna Malaga said...

Nej, riktigt sâ artiga var de inte, utan det var jag som blev ilsken. Konversationen blev sâhär:

(förare i telefonen):Manoooolooo!! En TJEJ har hoppat pâ tâget. En UTLÄNNING!!!
(paus)
-Vad, sa du?
(paus)
(föraren synar mig uppifrân och ner)
-Jodâ, hon ser rätt bra ut...

Här ilsknar jag till och börjar morra om att de minsann öppnade dörrarna inne pâ stationen och sedan stängde dem utan att kolla om nâgon hade gâtt p osv osv, och dâ blev de sâ nervösa att de beslöt sig för att skicka mig vidare.

Nej, bullarna är inte sâ goda här, niklas kanske kan ta med nâgra (nu manar jag bullar, niklas, inte köttfärslimpa)
Klart det blir pâtâr!

Anonymous said...

Anna Malaga: Det dar diskoteket du jobbat pa later som ett icke alldeles ovanligt italienskt diskotek :-) For ovrigt kan jag saga att italiensk television inte ligger langt efter; det fullkomligt kryllar av dansande silikonbrost och stringtrosor; men alla herrar som ar med pa TV ar prydliga och valkladda i kostym och slips...

Anonymous said...

Jag hann aldrig vara med och rösta men hade nog chansat på Öresundsbron jag också ;-)

karin i milano: vi har italiensk TV här hemma (alla RAI och rete4, canale5) och jag kan inte låta bli att le åt din beskrivning av hur de ser ut eftersom det verkligen stämmer :D gissa om jag brukar tracka maken för det, även om han tycker att det är jättebra.... hm ;-)

Anna Malaga said...

Tv: n här är ocksâ ganska översvämmad av lättklädda tjejer... men det var ännu värre för femton âr sedan. Nu har det blivit bättre, och man kan t.om se nâgon lättklädd man ibland ;-)

Anonymous said...

Hehe, Manolo är sig lik!

Cliff Hanger said...

Kul lista! Jag lägger till dig till den digra samlingen av länkar på min blogg nu. :-)