Saturday, May 17, 2008

Tack för mig

Det har varit ett par intensiva veckor. Vi har flyttat och jag har fâtt tillbaka min havsutsikt, packat upp en otrolig massa lâdor och gjort av med för mycket pengar....

Jobbet rullar pâ. I nästa vecka kommer jag att vara med i Canal Sur/Canal Andalucias serie Europa Abierta. De kommer att ha 13 eller 14 program om Sverige, där de bland annat besöker företag och sevärdheter i Sverige och pratar med svenskar i Andalusien. De intervjuade mig om mitt jobb, om radions roll och om vâra lyssnare, samt gjorde ett helt reportage om vârt program. Det ska verkligen bli spännande att se hur det blev.

Jag har ocksâ beslutat att sätta punkt här.
Det är tvâ âr sedan jag började blogga, mest för att hitta tillbaka till mitt svenska sprâk och att ge min bild av Andalusien. Jag hade aldrig trott att bloggen skulle bli sâ populär eller att jag skulle fâ sâ mycket respons och lânga och intressanta kommenarer. Stort tack till er alla för att ni har delat med er av era âsikter, tankar och funderingar!

Nu är situationen annorlunda. Jag jobbar med och för svenskar och med det svenska sprâket. Därför tänkte jag börja med en blogg pâ spanska istället. Säkert blir den ännu bitskare än den här, hehe.... Men det fâr bli till sommaren. Hâll utkik, ni som läser pâ spanska!

Tack för mig och hasta ahora!

76 comments:

Anonymous said...

Tack för många läsvärda inlägg!Du får nog lägga en länk i den här gamla bloggen för att hitta till den nya.

En hora buena, både för det nya hemmet och den nya bloggen./AR

Anna Malaga said...

Tack själv! Ja, länk kommer...när jag har startat nâgot nytt.
Pâ Âterhörande!

nina said...

Men så tråkigt... Jag kommer sakna den här bloggen, men jag förstår vad du menar. Ser fram emot att läsa din andra blogg, då får jag se om jag förstår någon spanienspanska. :-)

Lars at Ejgde said...

Va!? Sluta! Bara sådär?
Det kommer att kännas väldigt tomt när inge fler betraktelser från Malaga ramlar in i min newsreader.

Jag kommer att sakna Din blogg, det är då säkert.
L

Dosiss said...

Nâmen vad sjutton, mâste jag lära mig spanska nu för att kunna följa dig? Ggggrrrr. Nu blev jag lessen!

Pumita said...

Neej, vad tråkigt Anna! Samtidigt som jag förstår dig (har gått med samma funderingar under min bloggpaus). Två år är en ganska lång tid om man bloggar så pass mycket som du har gjort. Kunde gärna ha varit mer om du frågar mig! ;)

Jag vill tacka dig för alla underbara, tänkvärda, och roliga inlägg under den här tiden och ser framemot att läsa din spanskspråkiga blogg istället. Jag visste väl det... det fanns någon mening med att jag skulle lära mig spanska. ;) Dags att fräscha upp den.

Hoppas att du trivs bra i ditt nya hem och önskar dig en härlig sommar!

Evis said...

Ah men hallå! Hur ska jag nu kunna följa med i vad du har för dig??
Mailar du det på svenska till mig, eller?

Anna Malaga said...

Nina – Ja, gör det! Jag kommer att fortsätta läsa din fina blogg.

Lars – Tack för dina vänliga ord. Det har blivit annorlunda för mig nu när jag sitter med internet hela dagarna pâ jobbet, läser och kommenterar nyheter, pratar om det spanska samhället osv. Det blir lite för mycket med bloggen ovanpâ det, jag vill ju gärna följa upp och svara pâ kommentarer ocksâ.
Om jag byter jobb om nâgra âr blir det säkert en svensk blogg igen.
Tack för att du har följt med hit!

Dossis – Men det är väl en baggis ;-) Nej, jag fâr skriva lite mer pâ ett annat ställe.

Pumita – Tack! Ja, jag tycker det är jättekul att blogga, men det blir för absorberande och tar mycket tid. Jag finns däremot kvar pâ Blogger och kommer att kommentera och kivas i mina favoritbloggar ;-)
Jag har det jätteskönt i mitt nya hem – och du dâ?
Trevlig sommar!

Evis – nej, jag fâr maila dig oftare! Vi höres!

WatsonBrunei said...

Men åh, nej! Jag kommer verkligen att sakna din blogg - tack för den här tiden! Det har varit fantastiskt roligt och spännande att läsa dina betraktelser och funderingar! Vi ses och hörs på annan plats!

Anna said...

Tråkigt att du slutar blogga på svenska men kul att du fortsätter på spanska, det blir bra språkträning för mig! Ha det bra tills dess!

Thérèse said...

Vad tråkigt! Jag kommer verkligen att sakna din blogg. Samtidigt förstår jag dig. Jag har själv samma tankar ibland för jag känner att bloggen tar för mycket tid. Ser fram emot din spanska blogg. Hoppas ni trivs i det nya hemmet , havsutsikt låter inte dumt.

christel said...

Oj, vad tråkigt, men jag førstår helt klart. Tack før tiden ! Kanske jag kan titta på fina spanska bilder med havsutsikt på din nya blogg.. ? Ha en trevlig sommar och lycka till med fortsættningen av jobbet och nya huset.

Pumita said...

Vad härligt att du inte försvinner helt och hållet från cyber space! Ser framemot att kivas med dig. ;)

Ja, tack, jag trivs alldeles utmärkt i mitt nya hem men har inte kommit i ordning än, inte på långa vägar. Det värsta är väl att nya tapeter etc får så mycket konsekvenser: jag vill ha - förutom ny bokhylla som jag måste skaffa - nya soffor, nya gardiner... hmm, hur ska detta sluta?! Kul är det hur som helst!

Lovar att höra av mig när jag styr nosen mot sydligare breddgrader så att vi äntligen kan ta det där fikat nån gång! Sköt om dig!

P.S. Mig når du på pumansdotter(snabel-a)yahoo.com.

Erik Wirdheim said...

Anna,

Stort tack för allt. Din blogg har hjälpt oss i vår integrering i samhället här.

Att jag längtar till din spanska blogg kommer igång är givet.

//Erik

TInTIn said...

Så tråkigt - för mig. Och kul för dig. Min spanska klarar nog inte riktigt att läsa bloggar, så jag hoppas att se och läsa dig på andra ställen isätllet!
kram
YY

Hanna said...

Tack för de två gångna åren. Jag har uppskattat att läsa dina betraktelser. Även om jag kommer att sakna din blogg tycker jag att du gör rätt i att sluta. Känns det inte rätt, så är det bara dumt att fortsätta. Man skall våga sluta när man ligger på topp.

Niklas (fd Hans Ångest) said...

Åhh, en ÄNNU mer bitsk blogg! För en gångs skull beklagar jag att jag inte pratar spanska... Jag får väl be Therese översätta några av dina mest fräna inlägg.

Ha det bra!

Mvh Niklas

KARLAVAGNEN said...

Så trist!!!! Tack för en toppenblogg!

cruella said...

Länkar du härifrån då så man hittar dig? Min spanska har aldrig varit något vidare men lita på att jag kommer att använda din blogg som studiematerial:-)

Nenika said...

Oj vad synd! Men va kul att du ska börja skriva på spanska. Det är ju mycket lättare att vara bitsk på spanska, eller hur? På tal om bitsk: jag vill tipsa om en ny underbart provokativ och välskriven blogg: Martin Ezpeleta, länk finns i min blogg. Han skriver på svenska.
Jag håller utkik i sommar efter din nya blogg.
Kram o lycka till med allt (ps: kan jag se dig på TV eller är det bara lokal-TV?)

Anna Malaga said...

Mrs Watson - Tack, vännen, jag hoppas vi hörs och ses snart!

Anna - Ha det bra och välkommen tillbaka!

Therese - Ja, jag fâr kanske gästblogga hos dig nâgon gâng? Kommentera kommer jag definitivt att göra!

Christel - Tack och ha en jättetrevlig sommar själv... i Norrland, hoppas jag?

Pumita - Haha, jag fick köpa ny soffa...och kuddar fick jag ocksâ köpa... hrrmmm...

Erik - Tack själv. Kul att jag har kunnat vara till hjälp. Jag fortsätter läsa din blogg sâklart!

Tintin - Tack för att du har följt med. Jag tjötar nog mer pâ andra ställen nu. Helt tyst kan jag ju inte vara!! ;-)

Hanna - Ja, det är ungefär sâ jag känner det. Tack!

Niklas - Cuando tu quieras, guapo! Ha det bra du med!

Karla - Det var sâ lite..;-)

Cruella - Ja, jag länkar, men det blir inte än pâ ett tag.

Nenika - Hej och tack för mânga intressanta diskussioner! Ja, om jag är en besserwisser pâ svenska sâ är jag en riktigt bitch pâ spanska :-D
Canal Sur är bara för andaluser, men man kan se Canal Andalucia pâ Digital +

Thérèse said...

Du får mer än gärna gästblogga hos mig om suget att blogga sätter in. Bitska inlägg uppskattas! Har jag vägarna förbi Malaga hojtar jag till så tar vi väl en kaffe och/eller en ponche?

amelia said...

Åh vad tråkigt! Du har verkligen lyckats göra en intressant och uppskattad blogg och det är uppenbart att du kommer vara saknad. Samtidigt förstår jag dig, det tar tid och engagemang att ha en aktiv blogg. Men din blogg kommer ju leva kvar fast att du inte skriver nya inlägg, folk kommer hitta den och kunna läsa bakåt bland alla intressanta inlägg du har skrivit genom åren. Kramar och lycka till med ALLT! Vi hörs på annat sätt :)

Annika said...

Vad tråkigt att du ska sluta blogga på svenska. Jag kan ju ingen spanska så jag kan inte följa med till den nya bloggen. Grattis till alla som KAN följa med.
Verkligen trist, som sagt, att du slutar.
ALL lycka!! Och tack för alla intressant inlägg!!! Kommer att sakna dig!!

Anonymous said...

Det var tråkigt att läsa att du ska lägga ned bloggen, för din blogg har varit en av mina favoriter! Vet att flera som sagt sig vilja sluta blogga ändå ångrar sig och kommer tillbaka. Kanske finns det ett litet hopp om en blogg på svenska lite längre fram i tiden? Ha det bra!
/Anna S.

Carin said...

Synd... jag har njutit mycket! Men jag ser fram emot din nya blogg! Hojta till snälla. Kram

Karin i Milano said...

Tack for en rolig blogg och lycka till med eventuella nya projekt!!

Petra H said...

Jag har saknar din blogg under den här pausen och nu måste jag vänta ännu längre :-( Förhoppningsvis är dock min spanska så pass bra nu att jag kommer att förstå din spanska blogg - ser framemot den!Men jag får också tacka för många intressanta inlägg om hur det är att vara svensk i Spanien.

Bandini said...

Nej men...vad säger du? det kan man inte tro, vad ska vi göra då?

Nadia said...

Vad tråkigt!
Själv har jag precis börjat blogga igen och ser fram emot din blogg på spanska.

Cliff Hanger said...

Vad tråkigt och oväntat. Jag förstår ju inte spanska. Men tack för den här tiden och ha det så bra!

Cliff Hanger said...

Det vore bra om du meddelade här om man kan läsa dig på svenska på något annat ställe.

Maria, Barcelona said...

Tack för denna tid och lycka till med dina jobb framöver.

la linda said...

det var tråkigt men jag förstår ändå, hoppas få se den spanska i framtiden. lycka till i framtiden och trevlig sommar!

mintid said...

Men vad jag kommer att sakna dig vännen! Min spanska länk till Andalusien när jag inte är där ...
Synd att jag inte kan spanska....

suck
Kramis

Anonymous said...

Hej och tack för en underbart underhållande läsning! Tycker att du borde lägga in din blogg på www.spanienforum.se så fler kunde hitta hit och ha en lika underhållande stund som jag allid har här. Mvh Gunilla

Anna Malaga said...

Therese - Visst, bara att hojta!!

Amelia - Ja, bloggen finns ju kvar pâ nätet. Jag kanske tycker det är kul själv att läsa vad jag skrev ocksâ... Lycka till med allt till er ocksâ!

Annika - Tack, vad snällt! Jag kommer sâklart att fortsätta titta in hos dig.

Anna S - Javisst, kanske är allt helt annorlunda om ett âr, t.ex. Jag gillar verkligen att blogga, jag känner bara att jag inte har tiden och behovet just nu. Tack för att du läste!

Carin - Klart jag hojtar! Kram.

Karin - Tack för den här tiden och lycka till med livet i Italien!

Nadia - Ja, jag sâg det! Och du har ju en bra orsak att blogga mindre ;-)

Cliff - Tack för att du läste och välkommen tillbaka om jag nâgon gâng skriver pâ svenska igen!

Maria - Tack själv och lycka till med alla dina projekt.

La Linda - Tack och ha en jättehärlig sommar!

Mintid - ...och du är min länk till Smâland ;-) Kanske kommer jag tillbaka en dag.

Gunilla - Tack och lycka till!

Mayogi said...

Oye, qué zuzto iha! Penzaba que te iba' pa' ziempre.... ;-)

Men jag förstår dej, att blogga tar mycket tid och energi. Jag skulle också vilja hinna/orka kommentera mer på min egen blog men tiden räcker inte alltid till...

Ser fram emot din spanska blog och tackar för de senaste 2 åren här på den här bloggen.

Nejma said...

Ööööh, blev visst fel nick. Hade lite bråttom där.... Men du vet ju ändå vem jag är. ;-)

Fru Jonsson said...
This comment has been removed by the author.
Anna said...

Hej!
Lycka till med allt! Det har varit väldigt kul och intressant att följa dig på bloggen.
Jag har en del frågor - är själv journalist - och skulle bli hemskt tacksam om du kunde ta dig tid att svara på en del frågor (visserligen privata). Har du möjlighet att mejla mig?
Bästa hälsningar
Anna
annalasse@glocalnet.net

barajagjohanna said...

Tråkigt att du lägger av. Jag kan ju inte spanska, så din spanska blogg kommer jag dessvärre inte kunna följa...

Tack för en kul blogg, och ha det så bra! Kram!

Liam Wandi said...

Good Riddance!

Nej jag skojar bara. Vad trist! Du var ju insirationen till min egen blogstart.

Ha de så kul

KARLAVAGNEN said...

Du är jättesaknad!!!!

Gabriella said...

Jag kommer verkligen att sakna denna fantastiska och inspirerande blogg för en som i framtiden vill flytta till Spanien! :) Du skriver roligt och smart och du ska veta att dina inlägg alltid har varit efterlängtade. Men självklart är dina skäl förståeliga. Ingenting varar för evigt. Men vi kanske kan få lite mer info om roliga kulturkrockar i den nya bloggen också? Då gäller det bara att förbättra spanskan först :P.

Tack för den här tiden!

Lars at Ejgde said...

Anna.. jag försöker maila Dig om CS men det fungerar inte. Alla mail kommer i retur. ???
Du får ringa om möjligt.

Lars

Anna Malaga said...

Har mailat dig igen. Vi får kolla om jag har rätt telefonnummer.
Jag mailar dig annars hemifrån i kväll.
Tack!

Anna Malaga said...

Nejma - Tack själv! Nej, man kan inte hinna med allt... Men det har varit intressant med alla kommentarer och diskussioner.

Anna - Vad roligt att höra, tack!

Barajagjohanna - Tack för det, jag tittar in hos dig ibland. Kram och ha det bra!

Garbriella - Vad snällt skrivet - kul att du har gillat bloggen. Lycka till med dina Spanienplaner och välkommen tillbaka!

Larssons said...

Men vad nu då? Lyckat till med din nya blogg önksar jag såklart men jag tycker det är lite surt att du lämnar oss icke-spansk-talande så där:)

Anna Malaga said...

Tack din fnederhöna! Jag fâr väl kivas lite pâ din, dâ!

Cliff Hanger said...

Fasen också! Inget "nytt under solen" här...

mintid said...

Jag saknar dig...
Vill läsa om Andalusien och Spanien... har du någon länk du kan tipsa om från någon blogg?
Eller ännu hellre, kom till baka!

Kramis

Thérèse said...

Men nu får du komma igång med din spanska blogg snart. Jag har haft en veckas bloggpaus och jag måste medge att det varit ganska skönt. Det var dock inte en medveten paus utan det är sommmar och sol i Sverige , barnen är lediga och jag har haft mysigt med familjen. Det lär bli lite glest med livstecken för resor , segling och besök hos kompisar och Astrid Lindgrens värld i Vimmerby (inte så långt från Västervik där svärmor bor) står bl.a på sommarprogrammet. Sluta helt blir det nog inte för jag gillar att skriva och få kommentarer då och då. Hoppas du har en skön sommar och jag ser fram emot din spanska blogg. Kramar

Anna Malaga said...

Cliff - Hehe...

Mintid - Det finns nog ingen ren andalusien-blogg. Jag kan bara rekommendera min länklista, eller titta in pâ Sydkustens hemsida. Eller lyssna pâ vâra radioprogram pâ www.radiosolymar.com.
Tack för att du saknar mig ;-)

Therese - Det är för varmt för att vara elak ;-)

nika said...

jamen ..meh...jag kan ju inte spanska

Nenika said...

Guapa! jag försmäktar i värmen och tänker hela tiden att jag mâste ta nya bilder o uppdatera bloggen med. JAg har blivit arbetslös sâ nu slappar jag mest, det Är sv^rt att göra annat i värmen. Hur blir det med nya bloggen?....im waiting....

Johanna Paues said...

Hej Anna! Jag är frilansjournalist och är på jakt efter svenska kvinnor som fött barn utomlands för en artikel i en svensk föräldratidning - och så ramlade jag över ditt blogginlägg om dina spanska erfarenheter! Om du fortfarande tittar in på en här bloggen, så får du hemskt gärna höra av dig till mig! Jag har mail johanna@paues.net - så kan jag berätta lite mer om artikeln jag skriver! /Johanna

mintid said...

Nu är vi hemkomna från Andalusien...
Två veckor nere i värmen och ett härligt land..
Det bästa är att vi åker ner igen i oktober ...längtar...

kramis

Anonymous said...

Hej! Har följt din blogg ett tag nu och jag har äntligen kommit iväg till Spanien! Tänkte att du alltid kunde kika förbi =) www.kjhadaf.blogg.se Kommer äntligen få lära mig spanska på riktigt. Weei!

alice said...

Hej Anna
Vet inte om detta kommer fram. Hittar ingen e-post adress till dig. I slutet av november siktar jag på att resa ner i dina trakter, och skulle gärna vilja få kontakt med dig.
så - jag hoppas du ser detta!
hej
Alice Petrén, sveriges radio i Paris alice.petren@sr.se

Anna Malaga said...

Anonym - tack, jag tittar in!

Alice - Hej, det skulle vara trevligt! Jag har mailat dig.

Daniel said...

Hejsan! Jag har nyligen flyttat till Málaga och som den kaffeälskare du verkar vara tänkte jag ställe en liten fråga här :)

Det är så att som den espressofantast jag är, så har jag haft väldiga problem med att hitta en riktigt njutbar espresso (café solo?) här nere. Därför tänkte jag bara passa på att fråga om du känner till något riktigt bra café i Málaga med bra kaffe?

Kaffet har i allmänhet varit väldigt vattningt och creman tunn. Är det så spanjorerna föredrar sitt kaffe eller har jag helt enkelt haft otur? :)

Tack på förhand!
/Daniel

Anna Malaga said...

Hej Daniel och välkommen till Malaga! Det var ett tag sedan jag tog en kopp kaffe i centrum. Kanske är problemet att mânga utlänningar föredrar en "cafe solo americano", som är större och tunnare, typ en vanlig svensk kopp kaffe...
Prova att säga att du INTE vill ha en solo americano, utan en café crema bien cargado. Dessutom brukar lite äldre kaffemakare göra det bästa kaffet. Lycka till!

Khojesta said...

Jag väntar med späning på din blogg på spanska! Helt perfekt för att hålla spanskan vid liv om jag skulle befinna mig i Sverige då. =) Hittar man adressen dit via din gamla blogg?

tolken said...

Hej Anna!
Jag som precis haft långt uppehåll och känner att nu är det dags att ta tag i det hela igen. Hoppas att du har det bra på nya jobbet och vi hörs!

Anna Malaga said...

khojesta - hrm..host...ja, det dröjer som sagt. Det är sâ att bloggen tar lite för mycket tid och jag har inte den tiden just nu. Vi fâr se...men tack för ditt intresse!!

Tolken - Hej, vad kul att se dig. Sâg att det ekade lite tomt hos dig ocksâ och undrade vad du hade för dig.

mintid said...

Nu har jag varit nere "hos dig" igen. Vi kom hem i söndags. Vad det regnade! ojoj.
Var en sväng på Corte de Ingles i Malaga...det är inte lätt att hitta där o alla dessa bilköer!
Tänkte jätte mycket på dig och att jag saknar din blogg... :).

Hoppas att allt är bra med dig!
Vi hade härliga dagar i Nerja.
Det var sol och regn. Bad och paraply.

Kramis

carina said...

Har upptäckt din blogg och gillar dina betraktelser, men på Spanska!!! jag som bara kan beställa in en öl på det språket.

KARLAVAGNEN said...

Din sovande blogg har fått ett s.k. blogpris av mig! Har du fixat den spanska bloggen ännu?

Pär Lindholm said...

Hej!

Jag skriver en C-uppsats för Informatik-institutionen i Umeå. I min uppsats försöker jag samla information om vad som får svenska

bloggare att sluta blogga. Nu undrar jag, var det något utöver det du skriver här som fick dig att sluta blogga?

Om du har några minuter över får du gärna skicka ett mail med dina reflektioner. Självklart är du helt annonym.

Pär Lindholm
par.lindholm@gmail.com
090-695 84 99

ABRAHAM LÓPEZ MORENO said...

Hola, compañera.
FELICIDADES POR TU TRABAJO EN ESTE BLOG.
Soy el creador de “Panorámica Cazorlense”, entre otros blogs, y he entrado al tuyo para invitarte al “I Evento Blog Rural Ciudad de Cazorla”. Quisiera comunicarte que estoy organizado dicho Evento Blog, en Cazorla (mi pueblo). Espero que me comentes y estés interesada en formar parte de esta iniciativa, donde podremos exponer nuestros blogs, libros, creaciones propias, etc. y además pasar un fin de semana en contacto con la naturaleza.
Espero tu contestación.
Un cordial saludo.

(Pd. Si quieres puedes destruir este mensaje una vez leído)

Johan GBG said...

Hej Anna
Vi tänkte fira en 50_års födelsedag i närheten av Malaga och jag tänkte fråga dig om vad du anser vara det bästa området av 3 möjliga.
1. Calle Las Palmeras, Malaga 29018
2. I centrum av Velez Malaga
3. CALLE MADRID, 29630 BENALMADENA

Vi är ett sällskap på 13 personer i åldrarna 16-75 år, vad skulle passa bäst tror du?

H: Johan från Göteborg

svenskan i baskern said...

Just som man själv börjat komma igång. Härligt att läsa din blogg. Skall följa den spanska!!!

Anonymous said...

Hej Anna!

Jag kunde inte hitta din mejladress på bloggen så jag undrar om du möjligtvis skulle kunna kontakta mig på chrislundqvist@gmail.com istället.

Tack!

Mvh,
Christoffer

Anonymous said...

hej, har läst delar ur din blogg, muy interesante! orsaken är att jag letade bra länkar om svenska och spanska kvinnors situation jämfört med varandra som ska resultera i en rapport i ett skolprojekt. har fått lite input, men inte i det jag främst letade om; utbildning. min man är från madrid, han har bott här i sverige mer än sitt halva liv nu. jag skulle vilja prata mer med dig, kontakta mig gärna.

Anonymous said...

Hej Anna,

Vilken fin blogg!

Skulle du kunna tänka dig publicera en artikel skriven av expedia.se som innehåller en länk som går till deras hotellboknings sajt?
Artikeln handlar om utflyckter i Barcelona.

Tack för du tagit dig tid och läst. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor. Jag skickar gärna en artikeln till dig om du är intresserad.

Mvh

Marie Sjöström
Online Researcher
Oban Multilingual
marie.sjostrom@obanmultilingual.com