Friday, July 01, 2011

Giv oss idag....vårt dagliga foto

Bordsbönen blev nog aldrig riktigt vanlig i Sverige. Men nu finns en annan ritual, som verkligen har satt sig i ryggmärgen. Innan man hugger in på kräftorna, fredagsmyset, grillmiddagen eller skaldjurstallriken på restaurangen, ska Iphonen fram.
Det är inte lika gott om inte andra också kan njuta av det.

I Spanien brukar man säga "det enda som fattas paellan är... en gaffel, så att jag kan börja äta!". Här känns det som om det fattas något om man äter en tjusig restaurangmiddag som ingen ser.

Man kan inte heller riktigt slappna av i badtunnan, med utsikt över en stilla sjö. Man borde lägga upp detta på Facebook, innan solen går i moln... Mödan man har lagt ner på trädäcket, stenläggningen, syrenen i kruka eller en plåt cupcakes blir också mycket lättare om man kan visa alla hur fint det blev.

Kniv, gaffel, I-phone.

9 comments:

Anna Malaga said...

Postat från min Blackberry ;)

Dosiss said...

Jag mâste vara en av de sista utdöende dinosaurerna för jag kan inte publicera direkt frân min mobiltelefon. Däremot har jag publicerat bilder pâ mina cupcakes;)

Anna Malaga said...

Dossis, jag kom att tänka på dig när jag skrev cupcakes, och tänkte att jag skulle få på huvudet för det :) Nu är det bara en bild på PH-lampan och en stats update från badtunnan som fattas ;)

KARLAVAGNEN said...

Dossis, då är vi två dinosaurier! Cupcakes kallar jag muffins och badtunna äger jag ingen. :-)

Gott att få ett livstecken från dig däruppe i Norr.

Pumita said...

Haha, du har så rätt! Jag tänkte på det här speciellt när jag var ute och reste sist, i Mexiko i mars: bara en turist plockar fram kameran innan man börjar äta på restaurant. Rätt bisarrt egentligen!

Carin Málaga said...

Så sant så sant, fast jag tycker det är jäkligt skoj! Både att publicera och att se andras bilder :)

Carin Málaga said...

Värre tycker jag det är att alla måste "checka in" med sin iphone och berätta om de sitter på dass eller världens innekrog, och med vem. Fast den dan jag får en egen kommer jag falla pladask!

Anna Malaga said...

Karla - hej, jo jag lever! När åker du upp?

Puma - ja, tänk om en rymdvarelse såg detta, snacka om komiskt! Alla fotograferar vad de äter och skickar upp det i rymden, så att amdra kan se ;)

Carin - jag tycker att våra liv liknar El show de Truman med dessa ständiga uppdateringar. Hoppas ni hojtar när ni läser "Anna är här:IKEA Kalmar med Eva Pärsson" eller "har en relation med Örjan Gran efter att de båda var på Marknaden i Bösebo"

Carin Málaga said...

hahahaha jag lovar att hojta högt! :D