Saturday, May 26, 2012

Förändringens vindar

..blâser efter 22 âr. Efter allt som hänt med det här landet under de senaste âren, känns det som det är tid att prova nâgot annat, âtminstone under ett âr.

17 comments:

Pumita said...

Ska du överge Spanien nu?

Önskar dig all lycka vad du än bestämmer dig för!

Anna Malaga said...

Hej Pumita! Ja, det blir Sverige ett âr, framför allt med tanke pâ sonens framtid. Han ska gâ i svenska skolan ett âr, sâ har han lite fler "dörrar att välja mellan" när han blir äldre. Ungdomar har det svârt här nu, utbildningarna blir sämre ch dyrare, det är svârt att fâ jobb.

Pumita said...

Hej Anna! Det tror jag är rätt klokt i det här läget, med tanke på sonen framför allt. Lycka till med allt, som sagt! :)

P.S. Men du slutar väl inte blogga för det?

Anna said...

Tack! Nej, jag fâr väl bara byta namn pâ bloggen :)

Blommen said...

Jag önskar dig all lycka under året i ursprungslandet Sverige, vem vet, jag kanske också överväger att återvända, om än temporärt, one of these days!Som skrivet, lycka till!

KARLAVAGNEN said...

Puh...

Tuvilda said...

Jag tycker inte du behöver byta namn på bloggen - det finns sol i Sverige också ibland. Särskilt nu. Typ dygnet runt!

Anonymous said...

Hej, jag ska till området kring Malaga i höst, skulle du kunna tipsa om utflyktsmål som man kan ta sig till med bil?
Kram/Hanna.

Anna Malaga said...

Tack Blommen och lycka till, önskar jag dig ocksâ!

Tuvilda - Ja, där du bor, ja... :)

Hanna - Hej! Det finns massor av utflyktsmâl runt Málaga. Om det är fint väder har du massor av fina byar: västerut och uppe i bergen ligger Ronda, vacker gammal stad med otrolig utsikt och spännande historia. Närmare finns Benalmádena Pueblo och Mijas, fina vita byar. Torremolinos och MArbella har fina stränder med lânggrunt vatten och fin sant, t.ex Los Monteros i Marbella (mer "öde") och Carihuela och Bajondillo (med barer, restauranger, shopping osv)
Norr om Málaga, nära Antequera, ligger ett unikt naturomrâde, El Torcal, där man kan vandra runt bland fantastiska klippformationer liknande raukar och samtidigt har en toppenutsikt. I närheten ligger Lobo Park, en vargpark med olika raser i stora hägn med bra och intressant guidning. Fortsätter du samma väg norrut kommer du till Córdoba, perfekt för en haldagsutflykt. Det blir 2 timmars bekväm motorvägskörning och om du parkerar i centrum har du allt inom räckhâll: moskén, de gamla judiska kvarteren och mânga intressanta muséer. öster om Málaga har du Nerja, en mysig liten vit stad vid kusten, känd för sin vackra balkong ut över Medelhavet och grottan Cueva de Nerja. Sedan kan du fortsÄtta österut pâ den vackra kustvÄgen och vid Motril ta av upp mot Granada, som egentligen är värt tvâ dagar, minst, sâ att man hinner se borgen Allhambra, de gamla moriska kvarteren, katedralen osv.

Jess said...

Ha, vi åker förbi varandra. Vi ska prova spanien i ett år med barnen, just för de ska prova på skolan där nere :-) Behöver ni hyra ngt hus i Sverige är vårt ute till uthyrning, möblerat och stort :-)

http://annorlundaunderbara.wordpress.com

Tolken said...

Lycka till med Sverige och jag ser fram emot att läsa hur det går!

Anna Malaga said...

Lycka till, Jess! Det ska bli spännande att se vad ni tycker. Jag har en usel liten sommarstuga som jag ska bo i :)

Tack Tolken!!

Anna said...

Hej! Hur är det i Sverige?

Jag hittade din blogg när jag var i valet och kvalet över om jag skulle släppa allt och åka till Spanien eller inte. Du har genom din blogg gett mig en knuff och nu är jag här i Spanien och läs Castellano! Tack!!!

Hoppas att du uppdaterar snart, är väldigt nyfiken på hur ni har det!

Lindah said...

Hej jag heter också Lindah Jag kommer att flytta till Fuengirola nu i Februari. Jag har bott på Gran Canaria i snart 4 år. jag och min kille jobbar med många saker, men bland annat såna här http://www.massagegbg.com/Aluminium%20par.jpg
och nu söker vi modeller och barer och butiker som vill börja sälja dem. Vi erbjuder en gratis gjutning som sen får hänga i en bar/buti eller marknadsföras på andra vis. efter 3 månader så får modellen avgjutningen. Känner du någon som är intresserad av detta så kontakta mig gärna på libecatering@gmail.com eller på min blogg http://lindah.blog.se/

Anonymous said...

Hej,
hittade din sida när jag letade efter någon som har kännedom om hur det är att leva i spanien med utvecklingsstörning som vuxen och såg att du hade en bekant med en son som har en cp-skada. Jag undrar då jag har en dotter på 30 med utvecklingsstörning och funderar över hur hon skulle ha det i Spanien om jag tog med henne och flyttade dit. Vet du vart man kan få information? Finns det någon förening eller liknande?
Hoppas du har det bra i kalla Sverige nu, förstår om du saknar värmen där nere :)

Anonymous said...

Hejsan! Jag är socionomstudent från Malmö som hade önskat att få göra min praktik någonstans i Spanien, gärna inom självskadebeteende, terapi, alkohol och drogmissbruk. Har någon något tips på vart man kan vända sig?

MVH Felicia

Lindahs blogg said...

Jag förstår dig till fullo. Det är SVÅRT för att inte säga omöjligt att överleva i Spanien som det ser ut nu. Jag har valt att flytta till Barcelona för här finns det iallafall jobb.
Telemarketingföretagen skriker efter folk. Om någon vill komma hit så hjälper jag er gärna med både jobb och boende.
Det erbjuds betald utbildning, fast anställning, heltid, lön enligt spanskt kollektivavtal+provision

För mer info maila mig på libecatering@gmail.com