Monday, September 26, 2011

Turistparadiset börjar nu

Det är i slutet av september, oficiellt höst.
Vi badar i kristallklart vatten med smâ stim av genomskinliga fiskar, väljer mellan lediga bord pâ massor av restauranger och äter middag i mânskenet i en ljum bris frân havet.
Jag gâr fortfarande i ärmlösa klänningar och barfota i sandaler.
Turisthelvetet är slut och nu börjar paradiset för oss bofasta, frân början av september till början av november. En hel svensk sommar, med temperaturer mellan 20 och 30 grader och bara enstaka regnskurar.
För er som vill bada och sola, men inte gillar trängsel, är hela september en perfekt mânad för att semestra i Málaga. Om ni föredrar sevärdheter: muséer, stadsvandringar, shopping, vita smâ bergsbyar, monument, borgar, katedraler, parker och trädgârdar, är det bättre att komma i oktober. Underbart väder och precis lagom varmt för att orka göra allt man vill.
Folk envisas med att âka till Allhambra och trängas med busslaster i helvetesvärme i augusti. Men hösten är den bästa turistsäsongen i Andalusien!

2 comments:

Carin said...

Schyyyyy..... det vill vi ju inte att alla ska veta... det är så himla trevligt att ingen fattar att nu är bästa tiden! Vi vill ju inte ha turistinvasion i september plötsligt!

Anna Malaga said...

Attans ;)