Sunday, September 18, 2011

Tillbaka i den inte helt vanliga vardagen

Efter ett par veckor i Spanien början allt kännas normalt igen. Men jag skulle inte alls ha nâgot emot att leva som en flyttfâgel: tre mânader i Sverige och resten av âret i Málaga.
Sommaren blir ett halvâr lâng; men utan 35-gradig värme, torka och turistinvasion.

Bäst är att man kan se pâ vardagen med andra ögon när man kommer tillbaka. Efter 21 âr i Spanien, kan man ibland glömma att vara tacksam för att man bor här. Precis som svenskarna väldigt ofta glömmer att njuta av att de bor i Sverige.

 andra sidan är det nâgot jag är bra pâ: stanna upp, tänka och titta pâ detaljerna. Ett bra ställe att filosofera pâ är borgen Gibralfaro pâ en kulle i Málaga: en fantastisk balkong med utsikt över 500.000 människors vardag.
Just den här dagen kan det vara ett enormt kryssningsfartyg, som glider in i den nyombyggda hamnen. Men ocksâ en hemmafru i förkläde som hänger tvätt pâ taket, medan tvâ tjurfäktare tränar i arenan precis nedanför.

I morgon börjar det oundvikliga ekorrhjulet, mer om det dâ.

8 comments:

Anonymous said...

Hej!Jag och min sambo är sugna på att frytta till spanien med vår dotter på 3 år. Ingen av oss kan spanska ännu. Jag undrar om du har några tips på vad man skulle lunna söka för jobb. Jag är utbildad undersköterska. Mvh Sarah s_jordansson@yahoo.com

Anna Malaga said...

Hej Sarah, det bästa vore ju att söka jobb som undersköterska pâ nâgon privat klinik i omrâden där det bor mânga utlänningar. Om du kan engelska, svenska och tyska t.e, är det ju ett klart plus. Pâ Costa del Sol finns en del kliniker och äldreboenden med mànga utlänningar. Men det är trots allt svârt med allt runt omkring om ni inte kan spanska alls, jag hade satsat pâ att lära mig lite först.

Carin Osvaldsson said...

Kul att du är tillbaka på bloggen igen! Häftig bild! Håller med om att man uppskattar bättre vad man har när man rör på sig. Vi har en guldgruva här om vi som du bara stannar upp och ser. Jag minns en dag, en helt vanlig dag, när jag passerade strandpromenaden i Torreblanca tidigt i våras. Jag reflekterade över de få bleka turisterna som låg på stranden eller satt på någon av strandbarerna. Först blev jag liksom avundsjuk, tänkte, åh, de har semester. Sedan insåg jag att de betalat dyra pengar för att komma hit och njuta i en vecka. Av det som jag har hela året. Då log jag och kände mig rik.

Anna Malaga said...

Carin, ja precis. Ännu roligare är alla fina Madridbor som sitter i bilköer under pâskhelgen, betalar dyra pengar för en lägenhet i fyra dagar och sen âker tillbaka igen. Och dessutom regnar det. A joderse ;) OK, Vi har inga pengar, men âtminstone ett helt hav.:)

Anna i Malmö said...

Hej Anna,
Det är det där tankesättet att gräset inte nödvändigtvis är grönare någon annanstans och precis som både du och Carin skriver kunna förmå att stanna upp och inte ta för givet det man alltid har omkring sig och vant sig vid. Jag tänkte samma sak i somras i vår stuga när det regnade lite väl mycket. Hit åker stockholmarna och betalar dyrt för en vecka medan vi kan åka hit och njuta av strand etc året runt! Fast lite avis är jag (som vanligt) på dig som en gång tog steget och flyttade till Spanien. :-)Får nöja mig med att betala för en vecka eller två då och då (än så länge) - men då njuter vi istället fullt ut!

Anna Malaga said...

Anna, du har sâ rätt! Uppskattar verkligen Skâne när jag är där ocksâ, stränderna är ju otroliga även om vädret inte faller oss i smaken alltid :)
Jag kan skicka dig min lönespecifikation, sâ slutar du vara avis :D

Tuvilda said...

Jag gillar verkligen din blogg! Kul att du är tillbaka så jag kan läsa den. Ska ta och länka till dig från min blogg faktiskt.. :)
Jag ska ner till Spanien över jul och nyår, se solen och njuta av de goda oliverna.

Anna Malaga said...

Tack, Tovsan, hoppas du fâr en mysig julresa!