Monday, December 12, 2011

Vadâ hjälm??

Ser pâ spanska "Supernanny". Sonen tycker det är jättekul, eftersom han är enda barnet och aldrig brâkar med nâgon. Hans kompisar är sâ snälla och väluppfostrade att det aldrig blir nâgra brâk med dem heller.
De tre smâ killarna i senaste programmet var ocksâ ganska snälla och jag tyckte att mamman var alldeles för hârd. Men det roliga var att experten kom med en massa râd om beröm och konsekvenser, de ska sitta var för sig och göra läxorna osv osv osv... Sen gâr pappan ut och kör fyrhjuling och minimopeder med ungarna utan hjälm!
Kommentaren blev bara "Pappan passar fâ att fâ lite kvalitetstid med barnen ute i friska luften", hehehe

5 comments:

Blommen said...

Hej!
Har snubblat över din blogg på nätet och tycker den verkar intressant, min situation är liknande din men i Madrid, jag bloggar också min är som följer http://somiblo.wordpress.com om du vill titta in =)
Hej så länge och god fortsättning på den nya året!
MVH
Mikael (aka Blommen)

JB said...

Hej!! Jag har precis denna minut hittat din blogg och bara hunnit ögna litegrann i den, men ska läsa mera strax!
Min man, som är engelsman, vill gärna att vi flyttar till Spanien, gärna Andalusien, och jag kan tänka mig att bo där halva året kanske? Vad tänker du om säkerheten för barn, det är det enda som bromsar mig..... Jag har en 11-årig dotter (som läser spanska i skolan eftersom hon redan kan engelska :-) ) och hennes trygghet är det viktigaste för mig. Annars har jag frilansjobb som jag skulle ta med mig, så det finns inte mycket annat som hejdar...! NU ska jag läsa vidare!! Tack för att du delar med dig!!
Bästa hälsningar, Lena Furberg!

Anna Malaga said...

Hej och välkomna till bloggen! Lena, jag tycker att din mans idé är bra, om ni kan ta jobbet med er.
Det beror lite pâ vad du menar med säkerhet...? Här är det relativt ovanligt med överfall, knivdâd, misshandel och sânt. Däremot är det vanligt med inbrott och ficktjuvar.
Barn är mer skyddade här. De lämnas inte ensamma hemma, de gâr inte själva pâ gatorna eller cyklar över till kompisar som man gör i Sverige. En elvaâring gâr kanske hem ensam frân skolan, men inte till ett tomt hus. Dâ skulle nâgon kunna se att barnet är ensamt och göra inbrott. Tonâriga tjejer gâr inte ensamma när det är mörkt eller pâ ensliga ställen.
Sâ det är sákert för att barnen skyddas, kan man ju säga.
När det gäller cykelhjälm, säkerhet i bil osv, är det inte sâ utvecklat här, men man gör ju som man själv vill.

JB said...

Hej Anna! TUSEN tack för att du tog dig tid att svara! Jag skrev nyss ett långt svar som försvann på nåt mysko vis... Jag försöker igen, lite kortfattat ;-)
När jag säger säkerhet så tänker jag på att min dotter inte ska utsättas för våld, det är det enda jag oroar mig över. Men detta förekommer ju överallt, även här minst sagt..... Resten bryr jag mig inte så mycket om. Vi har stor, tuff vakthund (Beauceron) och jobbar hemifrån så jag tror nog det blir bra.
Min man drömmer om stora berg att cykelträna i. Jag vill ha berg och natur att vandra i med hund och barn. Och gärna hästar! Jag jobbar som häst-konstnär eller vad man ska kalla det, tecknar mest serier men även porträtt mm. Jobb är inga problem, dem tar jag med mig hemifrån! :-)
Jag kommer ursprungligen från nordligaste Sverige och är van vid snårika, kalla vintrar. Nu bor vi i Skåne där det bara är mörkt, kallt och (just nu) regnigt..... Vi drömmer om en varmare vintertillvaro...!
Allra bästa hälsningar!
Lena!

Anna Malaga said...

Lena, vilka fantastiska teckningar!! Jag är själv gammal hästtjej, men lämnade min hobby i gymnasiet, som det ofta blir... här nere känner jag ett par damer som fortfarande hâller pâ. Stallen är av skiftande kvalitet, men hästarna är jättefina.
Vâld finns ju överaalt, som du säger. Skillnader är väl just att man fâr vara beredd pâ att hämta och köra barnen en massa.
Vill man ha berg att vandra i, finns det knappast bättre ställe än Andalusien. Vädret är mycket omväxlande pâ vintern, men mânga soliga dagar blir det. Bergen är gröna frân oktober till juni, fulla av blommor i januari-maj. Dessutom finns här bâde mÂnga vackra byar och stora städer som Málaga och Valencia.
I juli-augusti är det hett och torrt, men dâ skulle ni kanske âka till Sverige? Lycka till med planerna!