Sunday, January 08, 2012

Tvära kast

Som sagt, det är lite väl spännande just nu. För tillfället är jag inne i en ströjobbsfas. Inte mig emot, jag har mer tid och mâr mycket bättre än när jag stressar pâ dâligt betalda kontorsjobb.
Ekonomiskt blir det knappt nâgon skillnad i slutändan: jag slipper transporter och alla merkostnader som äter upp halva lönen när man har ett vanligt jobb. Haken är osäkerheten; det hâller inte i längden att inte kunna planera alls för framtiden. Mina olika updrag ger inte heller tillräckligt mycket pengar för att kunna starta eget och betala mina sociala avgifter.
Bortsett frân det, är tillvaron toppen. Jag har börjat jobba som utflyktsguide, vilket är väldigt roligt. Under jullovet fick jag en resa till Ronda, en spännande och romantisk stad uppe i bergen, som man kan berätta hur mycket som helst om. Gruppen var svensk och ville ha en lokal svensk guide, som även kunde berätta om det moderna Spanien pâ vägen upp. Perfekt!
Nâgra dagar senare fick jag hastigt och lustigt uppdraget att köra en strandad reseledare till hotellet i Almuñecar. Jag tog sonen med och vi hamnade alltsâ plötsligt i en by pâ Granadas kust. Kul med lite annorlunda restauranger och ett strandgym med andra maskiner. Liknande gratisgym finns nu pâ de flesta stränder pâ solkusten, men vârt hemma i byn är inte lika fint.


5 comments:

KARLAVAGNEN said...

Å en bättre värdinna, reseguide än dig är mycket svårt att finna. Okay skulle vara en stadens enda blondin kanske då! :-) Men du är verkligen en people människa.

JB said...

Haha, jag har just googlat på Ronda, eftersom det är det områden min man vill till - och så öppnar jag din blogg och du skriver om Ronda! Måste varit meningen ;-)

Hälsningar,
Lena Furberg!

Anna Malaga said...

Tack, Karla, vad snällt. Du är ocksâ en toppenvärdinna!!!

Lena, ja Ronda är jättefint. Bergen är vackra, men klimatet är lite hârdare där än längst nere vid kusten, det kan tom vara minusgrader och snö pâ vintrarna. Däremot är det ju mycket ljusare än i Sverige och solen värmer. När vi var där uppe, 29.e december, var det 15º och strâlande solsken.
Ett annat fint omrâde är Nerja och bergen norr om, med byar som Cómpeta och Frigiliana.

Blommen said...

Vad kul för dig att du har möjlighet att kunna göra något du gillar och till på köpet få betalt! För min del så lär nog kontoret fortsätta att bli den enda möjligheten, svårt att både flytta och att hitta jobb nu här i Spanien, även tidigare för den delen, jag försöker dock men utan resultat hittills.

Anna Malaga said...

Blommen, ja, precis. Jag skulle vilja ha mer trygghet, för det här funkar inte i längden. Men det är bara att försöka gilla läget.