Tuesday, March 22, 2011

En poltergeist pâ lönelistan

Det är spännande pâ jobbet just nu. Kanske lite väl spännande för min smak.
Personalomsättningen är ganska hög för ett litet företag och det kommer förändringar när man minst anar det. Dessutom fick jag reda pâ att personen som hade min tjänst tidigare, fick sparken kl. 16, dagen innan jag började. Inte konstigt att jag tyckte att det var lite mycket papper pâ mitt nya skrivbord...
Annars är det en rolig blandning av spanska chefer och spansk och utländsk personal. Alla utlänningar pratar perfekt spanska med andalusisk dialekt och det är hur roligt som helst att se hur de förändras när de pratar sitt modersmâl per telefon. Man blir tvâ olika människor pâ tvâ olika sprâk.
Bästa exemplet är en bred och stadig andalus frân ett gammalt fiskekvarter. Han är en kul typ som är andalusisk mästare i pilkastning, berättar grova skämt och har snabba repliker. Hans föräldrar emigrerade till Tyskland pâ sjuttiotalet, sâ han föddes där.
När han lyfter luren för att prata tyska, förvandlas han till en stel och korrekt nordeuropé... som försvinner sâ fort han lägger pâ luren.

Pâ det stora lagret under oss finns tvâ trevliga lagerkillar och ett spöke. Killarna, som är hur gulliga som helst, men lite väl......hm....unga, brukar höra en sjungande kvinnoröst och ljud av steg bland lâdorna. De har ocksâ kommit pâ att det är onormalt kallt pâ lagret ?!?
Riktigt kusligt blev det när en av taklamporna exploderade precis när ena killen passerade under.
Nâgot säger mig att spöket kommer att bli det mest lânglivade pâ det här stället.

3 comments:

KARLAVAGNEN said...

Haha, vänta du tills du börjar känna dig som en av inventarierna. Kanske hjälper om de tar ur hörsnäckorna ur deras små öron, så att Britney Spears eller Las Ketchup slutar sjunga? :-)

tovsan said...

Var jobbar du? Var kan man hitta bra jobb i Andalusien? Jag utbildar mig till lärare i Sverige men orkar inte göra opociciones och vänta på min plaza fija för att sen jobba med massa bakåtsträvande livstidsanställda lärare som bara delar ut partes och skäller. Har du nåt tips på andra bra jobb?

Anna Malaga said...

Hej Tovsan! Bra frâga, jag fâr göra ett inlägg om det.