Thursday, March 31, 2011

Klädkoder

Andalusien är fortfarande i allra högsta grad ett klassamhälle, nâgot som kanske inte märks vid första anblicken. Málaga är lite slappare än Sevilla, men även här är det viktigt att klä sig rätt om man ska uppnâ nâgot.

Jag har en komplett garderob med olika kläduppsättningar: Effektiv Sekreterare (som dessutom kan representera företaget), Hurtig hemmafru, Rejäl Förälder, Framgângsrik Säljare, Ordentlig Hyresgäst, Sedesam Svärdotter etc. För den som vill ha ett snabbt och okomplicerat förhâllande, rekommenderar jag Glad Guiri (som ändâ ska âka hem om en mânad...)

Häromdagen klädde jag ut mig till Viktig Bankkund: Benvit dräkt, silkesfoulard, lagom höga klackar, pärlörhängen och stora solglasögon (eftersom jag har burrigt hâr är det ingen som ser att ena bâgen är lagad med tandpetare...)

Väl pâ banken hamnade jag sist i kön. Framför mig stod tio fiskare av det gamla gardet, som inte gjorde livet lätt för den nye bankdirektören.
-Kan jag fâ se ert identitetskort?
-Va? Pepe bad aldrig om sânt!
-Nej, men jag är ju ny och känner inte Er..
-Men...ska detta presenteras för Skatteverket eller nâgot?
Jag vill bara ta ut pengar?!?

Nästa kund:
-Jag vill ta ut halva min pension!
-Kan jag fâ se er legitimation?
-Vad för nâgot??

När det till slut var min tur, drog direktören en lättnadens suck vid synen av mina pärlörhängen OCH min fullständiga legitimation. Misión cumplida!

4 comments:

Anna Malaga said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Va?! Har du inte kvar utstyrseln för 70-tals hippie på disco, menar du?

Anna Malaga said...

Visst ja! Den fâr jag ta till Fastighetsmäklaren.

Petchie75 said...

Jag kom precis på, jag ska ju åka till Sevilla i maj med tre franska tjejkompisar och du kanske kan ge några bra tips? Vi är bara där fredag kväll till söndag kväll men om du känner till några trevliga tapasställen eller något man inte ska missa som är "off the beaten track" så tar jag gärna emot tips!
Hi hi, roligt inlägg om de olika klädkoderna. Jag känner mig alltid så grå och trist bredvid min 6 år äldre spanska svägerska FÖRUTOM när vi är hemma för då klär hon ner sig totalt ;-)