Sunday, March 27, 2011

Nya grannar


Jag bodde tidigare mitt i ett livligt samhälle, som pâ bara nâgra âr utvecklades frân traditionell fiskeby till överbefolkat turistparadis för madridbor.
Havsutsikten byggdes igen, det blev omöjligt att parkera och man lyckades till och med klämma in ett fyrstjärnigt höghushotell pâ en av de smala bygatorna.
Mina grannar var fortfarande lika gammaldags, med tanter i stora förkläden som sopade utanför dörren varje morgon och höll gatan under uppsikt. Livet utspelades utanför husen, alla kände alla och visste allt om barn, barnbarn och vad som skulle serveras till lunch i alla hem just den dagen.
Mina nuvarande grannar är lika högljudda, men nu är det ett annat ljud i skällan...

5 comments:

Pumita said...

Skönt med lite mindre skvaller, kanske? Men jag har hört att de kan sparkas hårt. ;)

Cecilia Artista said...

Så trevligt att du är tillbaks! Jag läste din blogg rätt ofta för några år sedan.

Jag bor i Nerja (halvårsvis.Trivs mycket bra. Från en av våra terrasser så har vi precis samma utsikt som du nu. Vi ser mot Frigiliana och mellan oss är det landsbygd och berg och getter som går och betar. Härom dagen hade en av bönderna hyrt in oxar som fixade hans land. Det är svårt att tro att man bor på Costa del Sol men så är det faktiskt just här. Det var också därför vi fastnade för vårt hus. Det ska bli intressant att följa dig framöver Anna!

Anonymous said...

Hej!
Jag har läst mycket intressant i din blogg och det är kul att se att den börjar uppdateras igen :)
Jag har själv bott i Spanien under ett års tid, och träffade en spansk pojke som jag nu har ett distansförhållande med. Trots att vi är unga kämpar vi varje dag för en framtid tillsammnas, någonstans i världen, men jag måste säga att jag uppskattar dina inlägg om den spanska kulturen, skillnader och så vidare :)

Hälsningar Simone

Anna Malaga said...

Pumita, ja, fâren hâller sig till sitt ;-)

Cecilia - Välkommen tillbaka. Fantastiskt fin blogg du har! Det är just det jag ocksâ tycker, man behöver inte leva "platstigt" bara för att man bor pâ solkusten.

Simone - Hej och välkommen tillbaka. Lycka till med förhâllandet! Att gâr även om det är knepigt.

KARLAVAGNEN said...

Ha,ha!!! tycker du att dina grannar är lite bräkiga eller bara fåraktiga?