Saturday, January 14, 2012

En hälsning till Annica, Torremolinos

För fyra-fem âr sedan var det fullt ös pâ den här bloggen. Den lâg pâ topplistor, besökarantalet var högt och jag publicerade inlägg varje dag. Bäst var alla livliga och intressanta debatter i kommentarsfälten, ofta om kulturskillnader. Folk delade öppenhjärtigt med sig av sina erfarenheter och tonen var förvânansvärt god, trots att jag ibland var ganska kritisk i mina inlägg. Jag ser ofta saker frân bâda sidor, men är sällan opartisk. Bloggen är mina âsikter, punkt slut, jag stâr för dem och lyssnar gärna pâ andras. Det är ocksâ en frizon, utan chefer och sponsorer, där jag skriver precis vad som faller mig in.
Mânga hörde av sig och sa att de hade blivit hjälpta av min blogg i sin integrering i Spanien. När jag sedan började jobba, lade jag ner den pâ grund av tidsbrist. Trots det kom fortfarande spaniensvenskar fram till mig och tackade för den när jag var ute pâ evenemang med radion.
Igâr hände nâgot lustigt: jag var pâ Plaza de la Merced i Malaga centrum och tog nâgra öl med en svensk kompis som jag hade jobbat med förra âret. Hon är mer integrerad här än vad jag är: bor i ett spanskt kvarter och lever ett helt spanskt liv. Hennes breda Malaga-dialekt med inslag av bond-andalusiska fâr mig att ligga dubbel av skratt.
Plösligt säger hon: -Vet du, jag har en svensk kompis i Torremolinos som har dig som idol! Hon sâg att vi var kompisar pâ facebook och blev jätteförvânad...hon hade följt en blogg som du tydligen har?? Jag undrade om hon ville att jag skulle presentera henne, men hon vâgade inte riktigt, eftersom du var en kändis???

Sâ här kommer en alldeles speciell hälsning till Annica: Jättekul att höra att du gillar min blogg! Häng med och ta en öl och snacka lite skit om spanjorer (och svenskar) nästa gâng! Jag är ingen kändis, utan ungefär som Eli; oftast pank men alltid glad ändâ, som de flesta malagueños. Inte heller är jag sâ elak som jag verkar i bloggen, utan ganska snäll... Det känns jätteroligt att mina inlägg kan hjälpa andra, precis som jag ofta har blivit hjälpt av internet i mânga sammahang. Ha det bra därute!

7 comments:

KARLAVAGNEN said...

Till Annica i Torremolinos, kan jag säga att bloggerskan är jätte- jätte- jätte-trevlig och genom go. Tar du inte denna invit är det verkligen din loss! Bara så att du vet! :-)


PS till bloggerksan: kan jag få ett signerat foto? :-) Nu när du är idol och allt!

Anna Malaga said...

Nä, Karla, du kan fâ slänga dig i väggen!! Tack :D

KARLAVAGNEN said...

ooooj vilket märke det blev i väggen, tydligen bara gipsputs i väggen. Italienskt fuskbygge... Men du skickar fotot va?! ;-)

Tolken said...

ja, tänk att blggarna liksom lever ett eget parallell liv. Minns du intervjun du gjorde med mig när du jobbade på radion. Kram på dig.

Anna Malaga said...

Men HEJ Tolken!! Visst kommer jag ihâg, det var jätteintressant. Ditt jobb är sâ mycket mer än man tror och jag tror folk förstod att det inte bara är att "tolka och översätta lite" för att man kan prata tvâ sprâk. Minns t.o.m. det där om järvkonferensen! :D
Ser att du bloggar pâ engelska nu, mycket intressant att läsa.

Anna i Malmö said...

Instämmer helt med Karlavagnen! Fast jag tror jag hoppar fotot ;-)

Anna Malaga said...

:-D