Wednesday, April 20, 2011

Ku Klux Klan?



Pâskveckan är i full gâng i Málaga, men vi ger oss inte iväg in till stan eftersom regnet hänger i luften. Som vanligt är det riktigt synd om brödraskapen när nâgon procession blir inställd. Ârets höjdpunkt ruineras och flera mânaders arbete har varit förgäves.

Nordbor brukar ha mânga olika âsikter om processionerna, men den första reaktionen när de ser nazarenos klädda i capirotes brukar vara densamma:
-Läskigt, det ser ju ut som Ku Klux Klan!

Ganska lustigt egentligen - varför känner vi sâ väl till ett fenomen som en liten extremistminoritet pysslar med i USA, men har ingen kunskap om pâskprocessionerna, som följs av miljontals människor?

7 comments:

Anonymous said...

Hejhej!

Vi är två tjejkompisar som ska till Malaga 15-19 maj. Vi ska bo på något billigt hotell vid namn Hostal Juanita. Inte så kräsna direkt då vi mest bara ville ha ett billigt flykt-äventyr som för att fira att sista terminen på sista gymnasieåret snart är över.

Så, vad rekommenderar du att vi kollar in? Kan man bada? Hörde att det fanns en konstgjord strand? Övriga tips?

Tack på förhand.
/Sahel
sahelnoroozi@hotmail.com

Unknown said...

Appropå Ku Klux Klan och spanska påsktraditioner eller?!?
Tja, vad rekommenderar du Anna? :-)

Anna said...

Hej Sahel,

man kan absolut bada i maj. Hela Malaga har numera strand, även om det är konstgjord pâ vissa ställen. Stranden är som ett stort rekreationsomrâde med smà strandrestauranger och kiosker, bra upplyst kvällstid.
Centrum, runt c/Larios, c/Granada och plaza de la Merced har ocksâ mânga smâ barer och annorlunda affärer. Rekommenderar ett besök pâ borgen Gibralfaro, utsikt över hela staden och havet. Man kan ta turistbuss upp och gà ner. Annars finns ett fint Picassomuseum i centrum, katedralen, den romerska teatern och Thyssens nya konstmuseum.
Hamnen i Málaga är precis ombyggd och har flera köpcenter, café och barer. Det verkar inte ha kommit igàng riktigt än, men till ni kommer är nog allt fárdigt.
Hoppas ni fâr en trevlig semester i stan!

Malin O said...

Hej!
Jag gillar verkligen din blogg! Själv bodde jag i Spanien, Valencia, i ett halvår och jag känner igen mycket av vad du skriver om den spanska sociala kulturen, och expempelvis om hur utbildningen är där. Det är intressant att läsa om en svensk som bor och jobbar i Spanien, tankar som jag själv såklart har haft, och har!
Hade varit superintressant att läsa om hur du som svensk hamnade i Spanien, varför just Spanien och hur det gick i början!
Hälsningar
Malin

Anna Malaga said...

Hej och välkommen hit, Malin! OK, det kommer ett inlägg om det snart.

Bella said...

Va kul att du börjat blogga igen!
Jag följde faktiskt dig;) Ska sätta upp dig, igen, på min "bloggar jag följer"-lista...

5 månaders mammaledighet i Spanien ska bli helt underbart! Vi kommer spendera tiden mellan La Manga och Cartagena, Murcia.

Så du har oxå en Dani!;)

S said...

Underbar blogg. :) Btw så har KKK haft en ganska stor del i Amerikans historia :P