Sunday, April 03, 2011

Utställning av dinosaurier fram till maj

Trots mitt förra inlägg vill jag gärna rekommendera en utflykt till Valencia. En större och mer välorganiserad och elegant stad än Málaga, med genuin livskvalitet och god mat. Floden Turias gamla flodbädd har gjorts om till ett gigantiskt rekreationsomrâde, med parker, muséer och cykelvägar. Nâgon man inte direkt är bortskämd med i Málaga. I flodbädden ligger bland annat vetenskapsmuséet CAC, med byggnader av Calatrava. För er som har barn, kan det vara en idé att ta sig dit innan den 29:e maj. Fram till dess kan man besöka en utställning med dinosarier i naturlig storlek, som denna diplodocus som inte fick plats inne i byggnaden L´Umbracle. Själva vetenskapsmuséet är inte sâ imponerande, dâ är Parque de Ciencias i Granada mycket bättre. Men den Oceanografiska utställningen mâste vara en av de bästa i världen när det gäller upplägg och design. Fler bilder frân CAC, när det var nyinvigt.

2 comments:

Cecilia Artista said...

Kultur- och vetenskapsstaden i Valencia är helt underbar tycker jag även om jag de båda gånger jag varit där endast sett den utifrån. Jag gillar verkligen den här futuristiska arkitekturen och har tagit massor av foton.

Tack för tipset om vetenskapsparken i Granada. Jag ska sätta upp den på min besökslista! Tack även för din vänliga kommentar om min blogg!

Anna Malaga said...

Cecilia - visst är det fint, särsklit pâ natten eller i skymningen.
Calatrava har gjort mânga byggnader i hela Spanien och utomlands, framför allt broar och tâgstationer, samt Turning Torso i Malmö.