Monday, October 10, 2011

Âk hellre till VirserumI min värld är det slöseri med tid och pengar att âka till landet med världens mest spännande historia, godaste mat, bästa glass och vackraste byar för att göra ingenting.

Varför gâ över ân efter vatten: hyr en stuga vid Virserumssjön! Inte lika pretentiöst, men minst lika vackert och du blir garanterat mer avslappnad. Vâga strunta i flumsemestrar där alla aktiviteter har kinesiska och indiska namn - hugg lite ved istället.

Âk sen till Rom för resten av pengarna!

10 comments:

Tuvilda said...

Bra idé!

KARLAVAGNEN said...

Japp, Rom får man inte missa.

Carin said...

Jag gillar både idén, upplägget och artikeln i sig som får en att känna sig lite så där lagom "feel good" som en mysfilm. Men jag förstår vad du menar och håller med! Precis allt det där kan man ju få på en lugn fin avskild plats precis var som helst i världen. Det är bara det att många av oss behöver någon som inspirerar, som fungerar lite som katalysator för att få igång det där bra tankarna och känslorna. Och ibland finns de som inspirerar i Italien eller Peru eller Andalusien. Kanske inte lika ofta just i Virserum. Men det är ju bara en fråga om tid, eller förflyttning!

Anna Malaga said...

Carin, det har du kanske rätt i, jag är dÄremot sâ cynisk att jag ser prestige i det hela.
Alltsâ, du kan inte komma tillbaka till Stockholm och sÄga att du har hittat lugnet genom att göra ingenting vid Umeälven eller nâ´t, även om Sverige och Finland är perfekta länder för att ta det lugnt.
För att det ska bli nâgot intressant att berätta när du kommer tillbaka, mâste det vara i Toscana, Andalusien, Goa eller Japan, metoden ska HETA nâgot klatchigt och du ska gärna skörda eget vin eller nâgot annat ocksâ. Och sâ fâr det kosta 10.000 kr + flyg och transfer.

KARLAVAGNEN said...

Haha, nä men då platsar jag inte i Sverige för jag har precis nobbat resor till Istanbul, Marokko och jag kommer inte ihåg till var det nu var. Ska måla om huset nästa sommar så då är det bäst att hålla i pengarna... Åker helst till Spanien eller Sverige, om jag får kattvakt såklart! :-)

Anna said...

Karla, jag trodde det var i somras du skulle mâla om huset? :)

Anonymous said...

Det är så vackert i Virserum. Längtar alltid hem till Småland liksom till Spanien och speciellt till Andalusien.

Anna said...

Hej Anonym och välkommen hit! Det är sà vackert i Virserum, bara man tar sig tid att stanna till och inte blâser förbi.

Anonymous said...

Virserum lâter fanatstiskt, men vars kan jag fâ hugga ved där borta ?

Anna Malaga said...

Anonym - kontakta turistbyrân i Virserum eller Hultfred, de kan säkert hitta nâgot som passar dig! En stuga pâ en egen ö, kanske? :)