Sunday, October 16, 2011

En dagsutflykt till CórdobaVädret är fortfarande otroligt, runt 30º varje dag och inte en droppe regn. Perfekt för dagsutflykter i Andalusien.

Jag och en annan delvis arbetslös mamma, plus en tonâring och tvâ preteens i behov av horisonter utanför dataskärmen, tog bilen och gjorde en budgetresa till Córdoba. Det är mycket lätt och bekvämt att köra dit frân Málaga, en dryg timme pâ motorväg. Vi parkerade smidigt i ett av de folkliga kvarteren precis bredvid La Judería, det gamla judiska kvarteret. Allt finns inom räckhâll: vackra slingrande gator, patios med typiska blomkrukor pâ väggarna, spännande muséer, smâ butiker och den otroliga moskén, la mezquita de Córdoba. Vi vandrade runt i en timme i skuggan inne i moskén, i skogen av marmorpelare, betraktade alla utsmyckningar och satt och vilade en stund i katedralen i moskéns mitt.

Utbudet av restauranger är enormt, bland dem min favorit Pepe de la Judería. Men eftersom det var en budgetutflykt, blev det istället kycklingmackor och sallad pâ en parkbänk. Nästan lika bra!

Det var mânga turister i centrum, men sâ här ârs finns det plats för alla. Inga köer eller trängsel. Det gäller ocksâ att undvika alla helgdagar och lângledigheter. En vanlig lördag är bäst, dâ är de flesta spanjorer pâ Carrefour!

2 comments:

Tuvilda said...

Jag har varit där en gång men jag gick aldrig in i la mesquita tyvärr. Men den finns ju kvar och kan besökas någon annan gång. Jag var där i början av november tror jag och minns att det var väldigt kallt i jämförelse med Huelva och i jämförelse med de kläder jag hade på mig och med mig.

Anna Malaga said...

Ja, Cordoba har verkligen extremt klimat: 40º mitt i sommaren och ner mot noll pâ vintern. Höst och vâr är bäst.