Monday, October 24, 2011

En ny och annorlunda vecka
Solen gâr upp över lite annorlunda vyer den här veckan: moln, lite regn, en hel del âska och lite svalare temperaturer. Just nu är det 18º och jag är i full färd med att plocka fram jeans, nylonstrumpor, tröjor och kavajer. Äntligen lite höstfärger i garderoben.

Jag har inga sysselsättningsproblem trots att jag är arbetslös.Enligt en spansk jobbcoach ska man jobba fulltid med att söka jobb, det är det enda som ger resultat. Jag föredrar att istället söka jobb ett par timmar varje morgon och sedan göra det jag aldrig hinner när jag jobbar heltid: gâ en timmes promenad varje dag, köpa färsk fisk och billiga grönsaker, baka bullar, ha ett perfekt städat hem, välordnad kyl och organiserade garderober, läsa sonens läxor i förväg, plugga tyska pâ nätet, läsa böcker och mâ riktigt bra. Visst, det finns folk som hinner med allt detta ändâ, men jag hör tyvärr inte till dem. Sâ jag passar pâ att njuta av tillvaron. Varje morgon tar jag en kopp kaffe pâ balkongen och njuter av utsikten över havet. Sâ hur än dagen blir har den alltid börjat bra.

Framtiden har jag hyfsat planerad i Plan A, Plan B och Plan C. Nu hänger det inte pâ mig. Jag kan bara göra mitt bästa, sâ fâr ödet och de dâliga tiderna utvisa vilken väg det blir.

10 comments:

Carin said...

Du gör verkligen så rätt i att njuta av tillvaron! Imponerande att vara så otroligt effektiv och organiserad. Jag är mer typen ju mer tid jag har desto mindre får jag gjort... :) Ser fram emot att höra dina planer A, B och C!

Anna Malaga said...

Hehe, jag fâr alltid en energikick av omslag i vädret! Bâde av den första vârsolen och av det första höstregnet.

Carin said...

Jag måste säga att idag njuter jag riktigt av regnet också! Jag har liksom varit "rädd" för att sommaren skulle ta slut så länge nu att det nästan blev som en lättnad nu när det hänt :) Men värmeljusen är ett måste! Och choklad och varmt kaffe!

Familjen Ek said...

Hej Anna, vi är en familj som kommer ner till Andalusien på måndag. Tänkte att det skulle vara fint där i oktober och det beskriver ju du med! Det har varit jätteintressant att hänga med i din blogg inför resan. Våra killar är 6 och 9 år - tips på hur jag ska tänka när jag packar kläder och är det ngt vi inte får missa att besöka med killarna?

Anna Malaga said...

Hej och välkomna hit! Vad ska ni bo, Andalusien är ju jättestort liksom..;)
Här pâ kusten rekommenderar jag grottan i Nerja, Selwo Marina i Benalmadena och Parque de las Palomas som ligger bredvid. Zoo Bioparc i Fuengirola. En utflykt till Granada med ett bra interaktivt vetenskapsmuseum (Parque de las Ciencias) och borgen Alhambra. Den är enorm och sâ här ârs är det inte jättemycket folk, men det är bäst att reservera inträde till innerpalatset (palacio interior) i förväg, det kan göras pâ nätet eller via resebyrâ.
Vädret i november är typiskt "aprilväder", omväxlande regn och sol, 15-20 grader. Rekommenderar att packa lângbyxor, bâde lângärmat och kortärmat, samt vindtäta jackor och paraply. Det är för kallt i vattnet för att bada, men man kan njuta av ständerna som stora lekplatser för barnen. Det finns gott om strandrestauranger och caféer, ett bra ställe är t.ex La Carihuela i Torremolinos eller La Malagueta i Málaga stad. I Malaga kan man ta turistbussen upp till borgen Gibralfaro, den har en otrolig utsikt.

Familjen Ek said...

Tack så mycket för tipsen! Vi har lite svårt för att sitta still på semestern så vi ska hyra bil och åka runt. Vi flyger från Barcelona till Malaga, men fortsätter direkt till Granada (två nätter), sedan Cordoba (1 natt), Estepona (1 natt) och så Malaga (1 natt). Jag vet att det kan verka galet, men sitta på rumpan - det kan vi göra i Sverige ;)

Anna Malaga said...

Lâter som en bra plan. Tisdag är helg, ha sâ trevligt!

Anonymous said...

Hej anna! Vad kul att du börjat blogga igen! Och vad skönt att du faktiskt kan njuta och ta tillvara på tiden som arbetslös. Själv har jag varit sjukskriven i snart en månad och njutit av ungefär samma saker som du, lagat god mat, läst och solatoch badat vid poolen. Sällan man hinner med sånt annars när man jobbar heltid.

Anonymous said...

Och den sista kommentaren kom från mig, nadia. Fd bloggkollega men mitt namn försvann visst

Anna Malaga said...

Hej Nadia,
Kul att hóra av dig och att du har det bra! Trist att vara sjukskriven, hoppas det inte är nâgot allvarligt. Det gäller ju att göra det bästa av situationen och vädret hjälper ju till :)