Tuesday, April 01, 2008

April, april...

Det är sâ roligt att fâ vara lite elak (bara liiiiite...). Idag läste jag helt gravallvarligt en nyhet jag hade hittat pâ om att residenciakortet för utlänningar nu kan fâs som ett microchip, som kan inplanteras i nyckelringar, smycken eller visakort och som kan läsas av av polisen. Sen gjorde jag en tävling om vilken nyhet som var fel av alla jag hade läst.

Den förste som ringde valde en annan nyhet, hehe... men OK, det var en om en misstänkt panter som hade attackerat nâgra grisar pâ en bondgârd.

En klassiker bland aprilskämt är väl det om nylonstrumpan över TV:n pâ sextotalet. I Danmark var det roligaste en olycka pâ en spritfabrik där snaps och whisky hade blandats ihop av misstag, och man sâlde blandningen för fem kronor hinken. Det blev lâng kö av folk beväpnade med spannar och hinkar...

Vet du nâgot kul aprilskämt?

11 comments:

KARLAVAGNEN said...

För några år sedan i UK så hade de en nyhet om att de vattnade potatisfälten med öl, för att potatischipsen skulle få ölsmak.

Annika said...

Nylonstrumpan är absolut en höjdare! Mina föräldrar hörde till dem som satt framför tv:n med strumpan över huvudet och väntade :D.

Kan inte komma på något bättre f.n. Jag minns att det blev läsarstorm i lokalblaskan när dom skrev på första april att det nybyggda badhuset skulle ha gemensamma duschar och omklädningsrum för män och kvinnor.

Anna Malaga said...

Karla - *hick* det lät ju bara sâdär gott...

Annika - Haha, det menar du inte!! En annan höjdare jag hörde om var att man kunde se utlädnsk TV om man klädde ett paraply i aluminiumfolie och satte den pâ taket, hehe...

cruella said...

Jag hänvisar till gårdagens inlägg hos www.lotten.se!

Erik Wirdheim said...

Anna,

Hade inte tänkt kommentera men så visade de katalanska nyheterna på TV3 att en långtradare full med chuba-chups har vält här någonstans. Och det är sant - de zoomade till och med in klubborna i diket. Vilken tur att barnen sover, annars hade vi väl suttit i bilen nu.

Verkligheten kan vara som i skämten!

//Erik

t said...

Jag fick tre sms på morgonen första april (var inte hemma utan borta och jobbade), ett från maken som skrev "jag hittar inte barnen" och två från de stora barnen som skrev "var är pappa". Det tog en tiondelssekund innan jag kopplade till 1 april och kalla kårar hade redan hunnit iväg.

Tolken said...

Det är jag som är T. Tangentbordet gick lite för fort.

Nenika said...

Oj, skulle jag få ett sånt sms (Tolkens) av min man skulle jag svimma, ha ha. Fast det var ju tur du fick ett likadant av ditt barn, ha ha. Men Gud vilket skämt, alltså! 

Förra året skickade Småland Airport ut ett pinsamt newsletter på emailen där de glatt meddelade att de skulle lansera massvis med nya flyglinjer till alla möjliga exostiska destinationer, från lilla, mörka Småland. Det roliga var att de hade skrivit meddelandet med fullt med stavfel, typ: Dysseldårf, Tayland, Alickante, osv varpå jag skickade vidare mailet till mina svenska medarbetare med hånfulla kommentarer om ”dagens usla skolor som utbildar folk till att stava som krattor”........Det var när mina smartare kollegor började harkla sig och påminna om vilket datum det var, som poletten trillade ner. Pinsamt, men min "ursäkt" var att jag bor ju i Spanien och här har man inte aprilskämt! :-D

Anna Malaga said...

Erik - Haha, vad passande! Något liknande hände i Jerez, med en olivoljebil. Den blev länsad....

Tolken - Oh, hjälp, vilken grym familj!! ;-) Fast de skrattade nog rått!

Nenika - ja, jag brukar alltid missa det också! Kul grej, tycker jag... vad skönt att du kan åka till Alickante från Småland nu...
;-)

barajagjohanna said...

Usch, jag är lite allergisk mot 1 april tror jag. Det är ju så jobbigt när man blir lurad... :) Däremot är det väldigt roligt när man själv lyckas lura någon annan, men det var längesedan jag försökte.

I Falu Kuriren på 1 april i år hade man en artikel om att elitserien (ishockey såklart) skulle utökas till 14 lag till hösten istället för dagens 12. På kvällen var det ett hett och tokviktigt derbymöte mellan Mora och Leksand (de spelar i en serie om vilka två lag som ska upp i elitserien till hösten - nu förklarar jag lite grundligt ifall du inte har koll ;D). Falu Kuriren skrev då att kvällens match egentligen var oviktigt, att det bara handlade om ett DM (Dala Mästerskap...), vem som var bäst i Dalarna. Både Mora och Leksand skulle nämligen vara klara för elisterien.

Trots att det sedan länge har varit klart att det INTE blir någon utökning till 14 lag i elitserien i höst, var det många som gick på det. En del blev glada att de fick en direktplats, medan andra blev upprörda över skämtet och sa att sådant får man inte skämta om, att det var alldeles för känsligt. Håhåjaja. :)

Anna Malaga said...

Barajagjohanna - hehe, nej jag har dâlig koll pâ Dalahockeyn, men tillräclig koll för att veta att det är ett känsligt ämne för dig ;-)