Wednesday, April 16, 2008

Ordlös Onsdag - Salares


16 comments:

Karolina said...

Åhhh så pitoreskt!

Gullvi said...

Vacker bild påminner mig om ön Hydra i grekiska arkipelagen

Anniqa said...

Känns vekligen som medelhavet, vilka fina bilder du tar.

Sara said...

Där på höjden skulle vara fint, jag gissar påen härlig utsikt?

Åsa said...

Vilken fin utsikt!

Thérèse said...

Vackert , verkligen andalusiens pueblos blancos. Var ligger den här byn?

sarah said...

vackert!

Nenika said...

Precis så som man föreställer sig Andulucia (för det är det väl?), jättefint!

Jag önskar förresten tipsa om en intressant artikel som går i linje med ämnen som du brukar ta upp. Tänkte att den kunde vara av intresse för fler härinne....

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=686645

Nenika said...

Ska tillägga ng länken jag klistrade in att det förstås är de relaterade artiklarna i högespalten som den artikeln bygger på, så läs alla! Vissa är så mitt i prick!

Anonymous said...

Hej, halkade in på din sida av ren tur!, jag undrar om du skulle kunna bidra med lite shopping tips i malaga, eftersom det är just dit vi ska med våran spanska grupp i mitten av maj! tack på förhand!

Anna Malaga said...

Tack alla! Byn ligger i La Axarquía, ett bergsomrâde nordöst om Malaga som har mânga sâdana här smâ byar, de flesta frân arabtiden.

Nenika - Tack för tips!

Anonym - Jag är sällan i Malaga centrum, men i den gamla delen, centro antiguo, kan man hitta en del trevliga gâgator med mânga olika affärer. C/ Nueva, C/ Larios c/ Granada och upp mot Plaza de La Merced. Mânga smâ sidogator.
Sen finns det ett stort och snobbigt Kópcenter, El Corte Ingles pâ andra sidan floden. I närheten ligger ocskâ en stor galleria med smâaffärer, Centro Larios.

Thérèse said...

När jag såg ditt shoppingsvar här så undrar jag en sak som jag tänkt på tidigare. Vet att calle Larios är en sorts huvudgata i centrala Malaga. Jag har för mig att det finns någon spansk sprit - gin tror jag - som heter Larios. Tillverkas den i Malaga eller har fått sitt namn därifrån eller finns det någon sorts anknytning. Jag har förresten smakat Larios en gång och det var ingen favorit men gin är överhuvudtaget något jag ogärna dricker

Bandini said...

Jätte fina bilder!!!
Man kan säga att du fotar bra anna men vem skulle fota dåligt i Spanien, det är nästan omöjligt;-)
Spanien är så vakert!!!

Och nu förstår jag varför Larios smakar så gott. Den kommer från Spanien. Jag skulle ha gissat det.
Hälsningar

Anna Malaga said...

Therese - Du har helt rätt. Larios var en rik familj som ägde en massa sockerrörsplantager och en stor destilleringsfabrik i Malaga. Gin är inte min favorit heller och Larios har dessutom bara gjort en kopia pâ Gordons. Men spanjorerna tror att det är jättefint och ber speciellt om att det ska vara Laaaaariosss när de ska ha en gin tonic.

Bandini - För en gâng skull hâller jag inte med dig, jag tycker att Larios är râäckligt ;-)
Visst kan man ta vackra bilder i Spanien

amelia said...

Vilken fin bild och vilken fin liten by! Man får nästan lite gåshud när man ser vilka otroligt mysiga små byar som finns mitt ute i ingenstans!

Anna Malaga said...

Amelia - Ja just i La Axarquia finns det mânga sâdana här byar.