Monday, April 28, 2008

Malaga

Min stad är inte den vackraste. Inte heller var det kärlek vid första ögonkastet när jag kom hit för snart 22 âr sedan.

Men när man väl blir förälskad, släpper hon aldrig sitt grepp. Var jag än bor kommer Malaga att vara mitt hem.

Stans invânare är inte sâ flärdfulla och uttrycksfulla som Sevillaborna, inte heller har de Cadizbornas gracia.

De flesta malagueños är obekymrade hedonister, fâfänga livsnjutare. Experter pâ att leva för dagen.. och för natten.

En Malagabo är aldrig trött, har alltid tid för en kopp kaffe och har alltid en âsikt om allt. Men har aldrig brâttom nâgonstans.

15 comments:

KARLAVAGNEN said...

Hahahaha! Vilken kontrast till Madridborna! Alltid bråttom!

Thérèse said...

En äldre herre som började prata med oss över en kaffe i Malaga sa "Här finns inte mycket man MÅSTE se men Malaga är en glad och vänlig stad" Med måste se jämförda han med andra andalusiska städer som är fulla av sevärdheter. NU har inte jag varit så mycket i Malaga men mitt intryck är att stan kanske inte är så speciell men den ligger otroligt vacker mellan havet och bergen och klimatet är bland det bästa på spanska fastlandet.

Johanna said...

Vad fint skrivet. :)

Fast jag tycker att Málaga är vackert, det tyckte jag första gången jag kom dit. Staden har fina gamla hus, den är liksom mysig. Och alla vita hus som finns när man åker tåg mot Fuengirola.. speciellt där det ser fattigt ut lite innan IKEA, det är jättefint.

Vore roligt att se lite bilder från ditt område i Málaga. :)

Nenika said...

Förresten nu under helgen blev jag påmind om din kackerlacka i tidigare inlägg. Det är nämligen så att min son samlar på inglasade insekter som kommer ut med en dagstidning varje helg. Och i lördags var det händelsevis en kackerlackas tur att få berika den ädla kollektionen. Jag tänkte på dig när jag köpte den och skrattade gott. Jag menar, det är ju inte vem som helst som betalar 8 € för att få denna plåga inglasad liksom!

Nenika said...

och så skulle jag ju EGENTLIGEN kommentera ditt inlägg med att beskrivningen av Malagaborna stämmer väl överrens med uppfattningen jag har om Murciaborna. Man lever nog lite Al andaluz "häruppe" med. Det är bara jag som stressar i min by.

sarah said...

Det där lät på något vis som en vädligt skön inställning :)

Anna Malaga said...

Karla - Ja, det tycker jag. Och de ser väldigt trötta och hâlögda ut i metron.

Therese - nej, Malaga har inte mycket att se, men det är en stad man blir lycklig av ;-) Och vad som är otroligt vackert är utsikten frân bergen ner över stan, hamnen och Medelhavet.

Johanna - Kul att du gillar Malaga. Och visst finns där mânga fina hus och stan har rustats upp väldigt mycket pâ de senaste tio âren.
Fast...hrm...där det ser lite fattigt ut innan IKEA? San Julián? Det var länge sedan jag tog tâget...
Jag bor i en liten by precis utanför stan. Under ettiketten "spanska miljöer" hittar du mânga bilder därifrân.

Nenika - Ja, jag sâg det, herregud, jag höll pâ att fâ alopecia nerviosa. Vilken tur att min son inte vill samla pâ dem.
Och ja, jag tror att livsstilen är liknande i Murcia.

Sarah - Jag tycker det med ;-)

SAM said...

måste fråga om det är dyrt att bo och leva i spanien :)

Nenika said...
This comment has been removed by the author.
Bandini said...

Tack annamalaga för den här beskrivningen om Malaga. Det var jätte fin skriven och det verkar att du älskar också din stad, Malaga.
Nej, jag är inte från Malaga men jag är spanjor och mycket nostalgisk.

Hälsningar

Anna Malaga said...

Sam - Nu är det faktiskt ungefär som i Sverige. Bostäder pâ solkusten är dyra, tyvärr. Mat och klÄder hâller ungefär samma pris. Kollektivtrafik, bensin, alkohol och säsongsfrukter och grönsaker och div. lokala produkter är billigare.

Bandini - varsâgod, det var sâ lite. Jag har ocksâ lätt för att bli nostalgisk ;-) Hälsningar,

Nomaden Nedamon said...

Fâr man frâga vad Cádizbornas gracia innebär? Tänkte det skulle vara bra att veta vad som är speciellt med folket man omger sig med, medan man ännu är här.

Henrik Allin said...

Träffande beskrivning :)
Jag bodde själv i Malaga i ca 2 år (99-01), och visst, kanske inte världens vakraste stad. MEN, visst fan har Malaga en speciell charm som är svår att hitta på andra platser. Jag ser gärna mig själv som framtida Malagabo :)

Anna Malaga said...

Henrik Allin - Tack för det ;-) Malaga är en skön stad att bo i.

Anonymous said...

Ett vackertinlägg som enkelt o tydligt visar menatliteten hos befolkningen. Mycket av det som beskrivs är ju det vi alla längtar efter.
Hittade din blogg när jag letade information om Malaga. Jag har en son som flyttat dit för att läsa spanska, ett bra sätt att sätta ner foten o jhitta nya vägar.
När man är 22 ska man inte sitta fast i ett tråkigt jobb utan ta möjligheten att prova på nya saker. marie.j.