Friday, December 07, 2007

Julstämningen börjar komma smygande trots allt

Jag är en inbiten antimaterialist, men jag älskar julhandeln!

Sâklart köper jag ingenting (förutom ljus och nödvändiga julklappar) men det är sâ kul att se andra handla, den vackra julskyltningen, belysningen i centrum, röken frân kastanjer som rostas och körer som sjunger i gathörnen.

Den kommunala julbelysningen är ovanligt smakfull i âr. Andra jular har man valt en kall blâ färg, eller grällt neongrönt. I âr har man istället hängt de här trevliga dekorationerna längs hela huvudgatan; med lite fantasi ser de ut som filigran i guldtrâdar frân Córdoba. Parkavenyn gâr i varmt rosa... jag mâste ge mig in en kväll i lugn och ro och bara ta kort pâ alla vackra hörn inne i stan.

I min by tändes julbelysningen först i gâr. Vi var ute och tittade, och skulle fortsätta till en medeltidsmarknad för barn, som hade öppet till 22.30.
Men som vanligt fastnade vi pâ torget med nâgra vänner, nâgra glas vin och lite tapas. En kompis till mig berättade om sin romantiska helg med maken i en "habitación nido" i naturparken Cazorla. Tydligen en helt ny idé - rummet lâg i en trädtopp. Men min kompis hade inte sovit en blund, eftersom hon var rädd för vildsvin och lodjur.....
Här kan man betälla rum om nâgon nappar pâ idén.

9 comments:

Thérèse said...

Väldigt vackra.

Lars at Ejgde said...

Hej Anna.
Länge sedan jag skrev någon kommentar, men jag läser varenda artikel Du skriver.
Det är dåligt med Julstämning på västkusten. Det ösregnar jämnt och ständigt. Och blåser.
Det är alltså den tiden då en frusen svensk drömmer om Spaniens sol och värme.
Kollade in på trädkojans sida och blev full i skratt. Den engelskspråkiga avdelningen är nog inte uppdaterad på evigheter för priserna står i pesetas. :)

Ha en trevlig Jul där nere.
L

Anna Malaga said...

Therese - Ja, det är bâde elegant och mysigt pâ samma gâng

Lars - Men hej! Kul att du fortfarande läser här!
Nej, jag kan tänka mig att den här tiden pâ âret inte är nâgon höjdare pâ Västkusten. Har bott i Malmö och det var grâtt och mörkt. Bara att tända massor av levande ljus och spela julsânger!
Ha det bra,

Pumita said...

Haha, djurvän ja, men det finns gränser! "Nido" är inget för mig tänkte jag men när jag klickade på länken blev jag faktiskt intresserad! Det ser rätt mysigt ut.)

Juleljusen är superfina men jag tillhör inte dom som älskar julhandeln. Dels antimaterialist (vilket bra ord!) och så hatar att trängas med folk.

Anna Malaga said...

Pumita - Jag tror att du hade gillat julhandeln i Malaga. Det är sâ mysigt, inte kallt och folk är inte stressade ;-)
Jag hade nog sovit med en brandsläckare under armen i det där nidot!

Maria Agrell, Barcelona said...

Åh, så vackert.

Anna Malaga said...

Maria - Ja, visst är det!

Anonymous said...

Vilken trevlig blogg du har! Verkligen mycket spännande läsning - klarsynta tankar du har! Det du skriver är tänkvärt och intressant. Det väcker också en del minnen eftersom jag själv bodde i Granada i några år och varit en del i Málaga.

Denna blogg ska jag fortsätta följa med stort nöje!

Anna Malaga said...

eli - Hej och välkommen! Kul att du gillar att läsa här :-)