Wednesday, December 26, 2007

Julväder


Vi har inte haft nâgon vit jul i Malaga... men det har de â andra sidan inte haft i Norrland heller. Otroligt trist julväder i nästan hela Sverige. I Skâne har man i alla fall fördelen att det inte blir mörkt förrän vid fyra, men om det är plusgrader och dimma där dagen är bara är tvâ timmar lâng, behövs det nog ordentligt med juleljus för att liva upp stämningen.

Malaga har haft runt 15º och bâde sol och regn. Vi var hemma pâ julafton och har sedan varit i makens by, vid gränsen till Cordoba, där det är betydligt kallare. I Sierra Nevada, knappt tvâ timmars bilväg härifrân, kan man däremot fira en vit jul om man känner för det (och vill betala).

Om det ska fortsätta sâ här, blir det kanske bättre att flytta fram vârt svenska julfirande till februarilovet. Dâ kan man âtminstone âka kälke pâ dagarna.

8 comments:

Thérèse said...

Bra idé att flytta julen till februarilovet. Jag är inte så förtjust i snö men på jul är det mysigt. Det är ju ganska få som firar att Jesus föddes och förresten vet man ju inte när han föddes egentligen eller ens om han föddes så flytta julen borde ju gå ;)

Anna Malaga said...

Therese - Ja, idén hade inte varit dum. Baka lussekatter kan man ju göra ändâ, och Kalle Anka kan man spela in...
Nu kom jag att tänka pâ en spansk by, där man firar nyârsafton mitt i sommaren. Ljuset gick nämligen precis innan nyârsafton ett âr, sâ de blev utan fest och beslöt att fira pâ sommaren istället.

Pumita said...

Det blev ingen vit jul för mig heller. Promenader i duggregn och alltmänt grått och trist väder. Men det var iaf jättekul att träffa släkten och fira jul tillsammans.

Anonymous said...

Många bloggar kring det här med självmord nu. Eftersom du är en bloggare jag gillar, hoppas jag att du själv ger dig in i debatten då jag tycker att det är en viktig sak att uppmärksamma ! Läs gärna här för att höra min åsikt. http://hallo.blogg.se/1198791695_sjlvmord.html

Cattis said...

ingen snö här heller och plusgrader... Har det inte kommit någon snö till jul tycker jag lika gärna vi kan hoppa över den i år ;-)

Var har du hittat snön på bilden?

Anna Malaga said...

Pumita - Inte ens i Finland? Fy vad trist! Trâkigt ocksâ för alla som satsar pâ vinterturism. Utan snö är det inte direkt nâgon mening...

Jove - Visst!

Cattis - Ja, det är ju det jag säger...plusgrader och kallt duggregn är det värsta jag vet. Bilden är frân ett âr dâ vi drog vinstlottet. Snön vräkte ner pâ själva julafton i Skâne 2005

Petchie75 said...

Oj, jag var i Skåne julen 2005 och kan inte komma ihåg att det snöade - hm.. det känns som man blandar ihop alla jular nuförtiden. Härlig bild iaf och bra idé att flytta fram julen!

Anna Malaga said...

Petra h - Nej, det är väldigt sällsynt. Julhelgen 2005 var en riktig höjdare.