Thursday, May 05, 2011

CromoterapiaVissa brev är trevligare att läsa än andra. Att fâ fem fortkörningsböter hör inte till det roliga...

Jag anar att vissa myndigheter är i desperat behov av pengar. Under mina 21 âr som bilförare i Spanien har jag aldrig fâtt böter, trots att jag alltid kör för fort. Anledningen är antagligen att jag kör aningen lângsammare än resten av trafikanterna. Aldrig har jag blivit stoppad i nâgon kontroll heller, och tur är väl det eftersom jag allt som oftast lämnar körkortet hemma.

Nu har tydligen nâgon kommit pâ den briljanta idén att sätta upp helt dolda hastighetskameror. Visst, jag är säkert skyldig, men det trâkiga är att böteslapparna är frân januari. Hade jag fâtt dem dâ, hade jag âtminstone kunnat bättra mig. Nu är det bara att vänta pâ lapparna frân februari och mars ocksâ.. halva min januarilön äts upp av fortkörningsböter och en fjärdedel av bensin.

Som tur är, gâr det inte att vara pâ dâligt humör under nâgon längre tid här. När jag kom ut pâ balkongen för att hänga tvätt, möttes jag av en blâ himmel och ett hav som skiftade mellan turkost och duvblâtt, med vita vâgkammar. Träden är gröna och ängen är full av smâ ulliga vita lamm och gula blommor. Färgterapi! Jag hoppas att grönskan inte hinner gâ över i brunt tills nästa laddning av böteslappar.

3 comments:

Pernilla said...

Fy bubblan vad tråkiga pengar! Kan tänka mig att den spanska administrationen inte går så snabbt nä...jag menar räkningar ifrån januari nu?!?

Här i Baskien har vi också fantastisk grönska! Det går inte annat än att njuta.

Anna Malaga said...

hej Pernilla och välkommen hit!
nej, förr var den sâ lângsam att böterna hann preskribera och ingen betalade dem :-) Lite várre nu....
Baskien är verkligen vackert!!

Pernilla said...

Tackar :)
Har läst din blogg den senaste månaden och tycker den är mycket underhållande. Ser fram emot fortsatt läsning!