Wednesday, May 18, 2011

Passande klimat

När jag knappade in mitt favoritklimat pâ den här länken, fick jag förslaget att bosätta mig i Ceuta av alla platser i världen. Antagligen befinner jag mig pâ rätt ställe, eftersom jag nästan kan se Ceuta frân min balkong, det ligger pâ andra sidan sundet. Men jag stannar nog hellre där jag är...

Faktum är att jag trivs med grönska, omväxlande väder och att det inte är mörkt och kallt. Medelhavsklimatet är perfekt, och de bästa mànaderna är mars-juni och september-november. Värst är augusti, fast mest pga turisterna och trafiken. Det är ocksâ ganska svârt att leva ett "normalt" liv pâ en semesterort. Även om man som jag bor i ett spanskt omrâde, är det fullt av sommargäster som inte förstâr att folk ska upp tidigt och jobba. De varma sommarmânaderna är bättre i Sverige.


Jag fick nâgra alternativ pâ boende: Los Gatos eller Vacaville i Californien. Har kollat upp dessa ställen och även om "Katterna" eller "Ko-staden" inte känns helt klockrent, är det faktiskt kusligt likt hemma (se bild ovan) Husen är likartarde och i samma prisklass, âtminstone i Vacaville. Dock en stor skillnad: medellönen per mânad är ca 8000 dollar, nästan en ârslön här. Ska kanske börja packa väskan?


Finns det pulpo pâ Wal-Mart....?


4 comments:

Semesterbostad-Spanien.se said...

Hej!
Jätte trevlig blogg du har!
Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig men hittar ingen email address...
Hör gärna av dig till louise@semesterbostad-spanien.se så skriver jag dig ett email.
Mvh,
Louise

Anna Malaga said...

Hej och tack! Har mailat.

Tuvilda said...

Nä! Åk inte till USA. Spanien måste vara bra mycket bättre trots allt.
Kan du rösta i valen idag?

Anna Malaga said...

Jag tror det ocksâ!
Jag skulle kunna rösta, men vi är inte skrivna i kommunen längre. Vi har sâlt vâr lägenhet och hyr ett hus.... där vi inte fâr skriva oss eftersom ägaren (som är polis)inte vill redovisa intäkterna. Bienvenido a España..;)