Sunday, August 05, 2007

Meningsfull ansträngning


Det finns två hobbies jag inte riktigt förstår mig på. Den ena är yoga och den andra är styrketräning med maskiner på ett svettigt gym.

Att träna har blivit ganska inne hos spanjorskor på senaste tiden. Men de går ofta i stora gäng för att ha roligt, och fortsätter sedan till något cafe. Efter någon månad brukar de sluta, eftersom de ändå inte blev så smala och snygga som de hade tänkt sig. Själv skulle jag aldrig betala för att jobba. En del säger att de mår bra av att dra i cementblock på ett rep, men jag mår jättebra i soffhörnan.

En fördel med att vara lat, är att man sällan behöver avslappningsövningar. Någon får gärna förklara för mig vad yoga är bra för. Jag tycker bara att det verkar obekvämt och...... tråkigt. Om man ska stå i obekväma poser målar jag hellre en dörr eller bakar bullar.
Eller plockar bär.
Då får man natur och frisk luft på köpet, förutom bären.

Kanelbullar, någon?

18 comments:

Elisabeth said...

Hah, äntligen någon mer än jag som ogillar gym! Jag vägrar verkligen gym i alla former, trots att i princip alla försöker övertyga mig om att det är SÅ roligt och SÅ härligt, och att man ABSOLUT INTE bara måste styrketräna, utan att det finns SÅ mycket att välja på. Pytt. Varmt, äckligt, trångt - usch nej. Betala pengar för sådant... tack, men nej tack.

Anna Malaga said...

Elisabeth - Ja, jag tycker det verkar lite småsunkigt... särskilt i Spanien, där det ofta är fint väder ute.

Anonymous said...

Haha, ligga i soffan är jätteskönt. Baka bullar är också roligt. Och plocka blåbär kan vara trevligt.

Precis som att det finns en charm med yoga. Det är otroligt avslappnande och dessutom är det väldigt bra för hela kroppen. De allra mest avancerade övningarna gör man inte som nybörjare, utan det tar flera år att lära sig dem.

Jag har bara varit på yoga två gånger, vilket är lite för lite för att ha fått en rättvis uppfattning om det. Första gången var det skönt, men ovant. Andra gången kunde jag inte koncentrera mig på att slappna av, utan hade miljoner tankar i huvudet, så den gången fick jag inte en lika positiv uppfattning. Du borde testa yoga någon gång, bara för att... testa!

Anonymous said...

Klart att det ar roligare att ata kanelbullar an att lyfta skrot... det trodde jag alla tyckte:-) Vi ar nu tillbaka i Milano efter Sverigebesoket (alldes for kort med bara nio dagar!!!) men mina italienare har i alla fall lart sig ett nytt ord, namligen "fika", he he...

Anonymous said...

Hej Anna!

Jag tycker det är skönt med styrketräning. Det kan vara jobbigt att få ändan ur o ta sig till gymmet, men när man väl är där är det skojigt. Efteråt känns det skönt och man kan äta kanelbullar utan dåligt samvete.

Det är också härligt att känna sig stark och känna att man har ork och flås att springa till bussen, leka med barn och ta en snabb prommis i uppförsbacke.

Håller med om att de spanska tjejerna inte gillar att träna, och enligt min åsikt är ganska lata och inte intresserade av en sund livstil. De tror ofta det räcker med La dieta mediterranea och olivolja. Att de röker lika mycket som svenskarna gjorde på 70-talet och äter bolleria industrial till mellanmål är något som liksom inte räknas...

Yoga är däremot inget jag provat, men skulle gärna vilja.

Hälsn, T.N.

Dina said...

Hej Anna! Hade först inte uppkoppling, sen inte riktigt haft tid att verkligen "göra internet" dvs läsa bloggar osv så därför såg jag först nu din "hälsning" till mig - så roligt! Hej själv! Ja, visst är det så konstigt att träffa någon för första gången och så känns det som en gammal vän?!

Jag är också en soffpotatis, jag kan inte förstå mig på t.ex. min man, som kan längta ihjäl sig efter en löptur på en mil (gärna 7 på morgonen här, i 27 graders värme...). Jag bakar också mycket hellre kanelbullar. Jag får lagom mycket motion tycker jag av att ta hand om mina barn:)

Yoga däremot kan jag verkligen rekommendera. Det är den perfekta träningsformen tycker jag. Då får man både vara "lat" men ändå träna. Det är just springande och hoppandet jag har svårt för. Jag gillar dessutom känslan när jag kommer hem - WOW, jag gjorde faktiskt "väderkvarnen":)

Anonymous said...

Äntligen en bra bild!

The Hanssons said...

Hej du

jag tar gärna en kanelbulle...ser supersmarriga ut. Jag håller med dig att det är så himla skönt att vara lat
Ha en bra vecka

Sara said...

Så talar en sann livsnjutare! Men... är man lat för att man inte överger sitt soffhörn i första taget?
Jag har själv tränat bort alldeles för mycket tid i mörka gymlokaler framför spegelväggar... Nu har jag slutat, och mar bättre än nagonsin!

KARLAVAGNEN said...

JAAA KANELBULLLLAR!!! MMMMMM!!!

Anna Malaga said...

Johanna - Ok, testa kan jag göra!

Karin - FIKA vet jag en del spanjorer som har lärt sig också. Fast de uttalar det "ficka" ;-)

TN - Visst är det skönt att ha kondition, det var mest de instängda gymen och maskinerna jag ite gillade.

Dina - hej din vinofiltare! Jag föredrar att titta på medan någon annan gör väderkvarnen ;-)
Trevligt att träffa dig!

Niklas - Aha, det behövdes lite kanelbullar för att locka fram dig?

Nika - Du är helt på min linje..;-)

Sara - Just det, bäst att göra vad man trivs med. Att röra på sig är viktigt, men man behöver inte sporta för det.

Karla - hej! Ska ringa dig, jag har varit superupptagen de senaste dagarna.

Celia said...

Det finns många fördelar med yoga, t ex att man kan få starkare och mjukare muskler på samma gång. Själv var jag en skeptisk nybörjare som tyckte att det där kunde väl inte vara något vettigt ur fysiskt perspektiv. Då upptäckte jag att yogan väckte liv i muskler jag inte visste fanns, att den hjälpte till att "räta ut" sådant som gnagde och värkte i kroppen (typ stela muskler) och att man kan göra det hemma i lugn och ro, om man vill. Framförallt gillar jag att det är avslappnande och fysiskt krävande på samma gång. Ofta utförs "gymyoga" dessutom med hjälp av dämpade, levande ljus i mörk sal och lugn musik, vilket gör att du har svårt att titta på och jämföra dig med andra. Ja, så kan en nyfrälst låta :)

Lillie plein damour said...

Ja tack, jag är sâ sugen pâ en kanelbulle med mitt kaffe.
Stor kram Jenny

Lox said...

Tack, och gärna en kopp kaffe därtill.

Pilates skulle jag vilja göra - jag tror mina fogar skulle må bra av det.

Anna Malaga said...

Celia - OK, av allas svar verkar det som om det kan vara bra med yoga. Tack för alla era förklaringar!
Fast det är ändå inget för mig, tror jag, jag föredrar att cykla, simma i havet eller dansa...Azuuuucar!!

Jenny - Du får pallra dig hit på en kopp kaffe! Kram.

Lox - Kul att se dig! Hoppas du hittar något som passar dig och får dig att må bättre (förutom Jesus ;-))

Anonymous said...

Ha ha!
Har varit upptagen m m.

Vidare var vissa av dina inlägg riktade mot de som har bloggar... vilket inte jag har. Men jag har läst!

Cliff Hanger said...

Mitt dåliga jag behöver inte mer uppmuntran. De där bullarna ser alldeles för goda ut. Det har varit väldigt lite träning och desto mera god mat på sistone.Men snart drar säsongen för innebandy och badminton igång! Det är inte fel med träning, men den måste vara rolig.

Pumita said...

Finns det några bullar kvaar?

Jag lovar att jag inte sätter min fot i en styrketräningslokal under det kommande året om jag får en!

Hihi, det var inte så svårt att lova. Risken är inte överhängande. ;)