Tuesday, February 26, 2008

Stel debatt

Det var riktigt spännande att sätta sig i TV-soffan igâr... första partileladardebatten pâ femton âr.

Fast sâdär väldigt hett blev det ändâ inte. Mest parallella diskussioner, ingen riktig replikväxling. En väldig massa uppräknande av siffror, som var ganska ointressanta eftersom man alltid kan plocka fram det som är mest intresssant ur den egna synvinkeln. Visst: antalet arbetslösa har ökat, men även antalet jobb. Vi är ju fler nu. En har sänkt antalet mord per âr, den andre lyckades sänka den totala brottsligheten.

Den konservativa ledaren var mest pâ hugget, men inte särskilt övertygande. Ett konstant upprepande av brödpriserna... och han uppmanade regeringschefen minst fem gânger att "inte komma med makroekonomiska siffror, som de vanliga spanjorerna inte förstâr" Anledningen till tjatandet om just detta, är väl att hans egen kandidat till finansminister har fâtt kritik just för att röra sig mer kalla siffror och att vara för distant.

Zapatero sâg ganska trött ut, men delade ut en del slag under bältet, bland annat drog han âterigen upp terroristattacken 2003. Han stödjer sig annars pâ den ordnade ekonomin i en värld som gâr mot recession.

Jag känner att jag hade kunnat hoppa över debatten *gäsp*

9 comments:

KARLAVAGNEN said...

Mot öltältet!!!

Anonymous said...

Jag hoppade över detta, det känns ju inte som jag missat något. Tycker i allmänhet att spanska politiska debatter är tråkiga; där de bara plockar billiga poäng hos varandra, suck, när ska de ta folks intelligens på allvar? Zapatero hävdar att han gör det, men det enda jag ser hos honom är en röst-köpare. Äsch, de är alla likadana. Jag får ändå inte rösta här, så....

mvh
amy murcia

Anonymous said...

Jag satt också och kollade igår kväll. När dom började plocka fram sina diagram som visade helt olika siffror om samma sak började jag gäspa med ;)
Med statistik kan man ljuga hur mycket som helst.

Det verkar dock som Zapatero tog hem debatten enligt media...

Anonymous said...

Vet nada om spansk politik så "no comments" men funderade på en annan grej:
Du verkar inte åldrats en dag--ständigt 38 år, vad använder du för mirakelmaskin;-)

Anna Malaga said...

Karla - *hick*

Anonym - Ja, smâtrâkigt, men ändâ kul att se. Nej, jag fâr inte heller rösta.

Mimo - Ja, ett väldigt tjatande om brödpriset. De verkade informerade, för ett tag sedan visst ju inte Zapatero vad en kopp kaffe kostade..;-)

Inga-Lill - Men hur fort tycker du att jag ska âldras? ;-)
Jag byter siffra i presentationen en gâng om âret, i augusti, det är väl nog??

Anonymous said...

Förlåt,det var jag som inte hade nån koll.Ett år i taget räcker bra...
kram

Anonymous said...

En fråga Anna

Finns det någon av dina blogglänkar som skriver från argentina?

mvh
Amy Murcia

Thérèse said...

Politiska debatter kan vara kul att lyssna på ibland men oftast är det rena sömnpillret. Stela och tråkiga politiker som munhuggs om struntsaker.

Skrev egentligen här för att fråga var den nya bilden under din presentation är tagen. Vackert med olivträd , berg och vatten.

Anna Malaga said...

Amy - Nej, tyvärr inte. Jag ska förresten göra om min länkliste eftersom en del har slutat blogga och andra intressanta har kommit till.

Therese - Den bilden togs för precis ett âr sedan vid dammen i Iznajar, som utgör en gräns mellan Malagas och Cordobas provinser.
Ytryck pâ länken "förra âret" i inlägget ovan.