Friday, July 28, 2006

Familjesemester

Trots mitt gnällinlägg om AI-hotell har sâklart vistelsen i Varadero varit positiv. Den var ju tänkt som en familjesemester, dâ vi skulle slappa, umgâs och ha kul tillsammans och det har vi verkligen gjort.
Mannen har lekt med sonen i timmar i det underbara vattnet och jag har läst en hel tegelstensroman i skuggan av en palm. Sonen har lärt sig simma bâde pâ rygg och mage och har njutit för fulla muggar av att utforska världen under vattenytan. Han tog knappt av sig cyklopögat pâ hela dagen och har sett bâde rockor, jättekrabbor och smâ svärdfiskungar.
Vi har gâtt riktiga lângpromenader barfota i den mjuka sanden och hittat fina snäckor.
Barnpoolen var ocksâ populär, med rutchbanor och miniklubb. Pâ kvällarna ordnades minidisco med tävlingar - klart uppskattat av sonen.
Framför allt har ingen av oss diskat en enda tallrik eller bäddat en säng pâ tvâ veckor, och vi var verkligen utvilade efter det. Meningen är väl just det - en bekymmersfri semester. Och visst förstâr jag att det kan vara skönt att slippa leta restauranger med ett par blöjbarn i 30 graders hetta. Det är bara att gâ upp frân stranden eller poolen, duscha av sig och gâ och äta.

Men som sagt: inget för oss. T.om sonen var trött pâ allt efter fyra, fem dagar.

No comments: