Saturday, July 01, 2006

Sverige när det är som bäst

Nu känner jag mig plötsligt hemma här.
Kan det kanske vara för att temepaturen har stigit 10 grader?
Min hemstad blev plötsligt paradiset på jorden. Vackra kullerstensgator med uteserveringar i varje hörn. Sommarglada människor som pratade glatt, handlade i alla trevliga butiker och tog en öl på torget i solgasset. Grönt och blommor överallt.
Solen här är som en smekning över ansiktet....i Spanien så här års är den som ett knytnävsslag.

På eftermiddagen kom E, en gammal kompis från gymnasietiden och tog en kopp te. Kul att träffas! Vi fick ju pratat en del trots mitt plåstriga barn.

Jag har förresten forfarande inte fått snits på hur man lagar mat på elektrisk spis. Vi åt stormkokade makaroner med expressfrästa bacon till. Bara tomaterna var normala.

I morgon bär det av till underbara Österlen.

1 comment:

Anonymous said...

Hej Anna! hittade precis hit och kommer nog att titta in då och då. Jag är tillsammans med en spanjor sedan två år, vi bor nu i katalonien. Men jag är lite fundersam över det här med "rättvisa". Hur man bestämmer i vilket av länderna man ska bo osv..

Har du och din man testat att bo i sverige under någon längre period? Har han lärt sig svenska? Tror du att det är svårare för en spanjor att trivas i sverige än tvärtom? (jag vet att det är en generaliserande fråga, men ändå)

Jag hoppas du vill ta dig tid att berätta lite om detta om det inte känns för utlämnande. Det är frågor jag funderar mycket på och vore intressant att få ta del av dina erfarenheter. Kram Ulrika