Saturday, November 03, 2007

Sâ nära ....och sâ lângt borta

Afrika och Europa snuddar nästan varandra vid Gibraltarsundets smalaste ställe. Kusterna ser ungefär likadana ut: Höga berg, vita byar och ett glittrande hav.

Men pâ samma gâng ligger de tvâ världarna ljusâr frân varandra. Här i Europa tittar vi ut över sundet och ser bara en vacker utsikt. Pâ andra sidan ser de hitât och föreställer sig ett annat liv. Sundet är sâ smalt att man skulle kunna simma över pâ ett par timmar. Men förrädiskt, med riktigt starka strömmar.

Jag bloggade för ett tag sedan om pateras. Carin har skrivit den här artikeln om bâtflyktingar i mânadens Sydkusten. En guldstjärna till henne för att hon tar sig tiden och extrajobbet att skriva sâdana artiklar, när det är mycket enklare att intervjua boulespelare i Fuengirola.

5 comments:

Pumita said...

Oj, vilken häftig bild! Långt ifrån ämnet... sorry!... men kom att tänka på delfiner. Kan man se några vid Gibraltar?

Anna Malaga said...

Visst är det häftig. Den togs frân Marocko, med Spanien i bakgrunden.
Japp, Gibraltarsundet är fullt av delfiner! Det rÄcker att âka ut med en bât och ha lite tur.

Thérèse said...

Håller med pumita , bilden är verkligen häftig.

Anonymous said...

Det är ytterst sällan att svensk media skriver om "pateras". Har tillgång till TVE och blir förfärad över alla dessa tragiska händelser.

Anna Malaga said...

Therese - Visst är den snygg!

Anonym - Det är synd, eftersom det faktiskt är ett gemensamt problem. Det är Europa de vill till, inte Spanien i första hand.