Sunday, September 16, 2007

Spanien i september-oktober...

...är ett perfekt semesterland, tycker jag. 15 september - 15 oktober är bästa tiden. Runt 25º, varmt i vattnet och gott om plats pâ stranden. Solen värmer, utan att fräta pâ axlarna som i juli. Allt är öppet, men utan trängsel.

De största horderna av turister har gett sig av, likadant alla storfamiljer med lângbord och grillar. Man kan parkera nära stranden och slipper fastna i timmeslânga bilköer pâ vägen hem. Visst kan det regna, men mânga badorter har storstäder som Cadiz, Malaga, Valencia och Barcelona i närheten, dit man kan âka och shoppa, besöka sevärdheter och kolla in folklivet om det blir dâligt väder nâgon dag.

För den som kan välja, är definitivt maj, september och oktober den bästa tiden att besöka Costa del Sol. Augusti är absolut värst. Om det inte är fiesta man är ute efter, för dâ är augusti den bästa mânaden...

8 comments:

Thérèse said...

Iallafall vid Atlantkusten vid Cadiz kan det vara lite kallt i vattnet i maj. Nu är det väl inte lika kallt vid Medelhavet. Men jag är nog lite av en badkruka också. Några kompisar badade i Malaga i februari och jag satt och småfrös med en öl på stranden och spanjorerna tittade på dom galna svenskarna som måste kasta sig i vattnet bara det är isfritt. Så jag skulle nog säga att september , oktober är bästa månaderna att besöka Andalusien

Anna Malaga said...

Ja, att bada i februari var ingen bra idé... Min badsäsong sträcker sig frân maj till ca 10:e oktober, och redan dâ är det i kyligaste laget. Men idag var det toppenskönt!

KARLAVAGNEN said...

Nä nu äfflar, nååågon borde ta kontakt med Andalusiens turistråd, för du gör deras jobb! Mycket uppskattat!!! Speciellt ett blåbär som jag som inte känner till Andalusien!!! Eller tills jag började läsa din blogg!

Anonymous said...

Berätta gärna om hur det är kring månadsskiftet i okt-nov också.. ;)

KARLAVAGNEN said...

å favorit i repris... Hur man håller sig varm inomhus i spanskt hus, lägenhet!!!

Carin said...

Jag badade den 3 januari i Tarifa en gång, det ni! Fast de säger att där är det svinkallt eller skönt i vattnet beroende på vindarna, inte på årstiden. Fast det var kallt...

September är en mysig månad här! Det kan ju på termometern se ut som det är varmt hela året men pga luftfuktigheten och att nattemperaturerna sjunker är det knappast sommarväder även om det står 20 grader på Málaga i de svenska tidningarna.

mintid said...

Gissar på att det är Burriana stranden? ;-)

Jösses vad jag längtar dit just nu då...svärföräldrarna åker nog ner ett par veckor i oktober...

Anna Malaga said...

Karla - Jag borde faktiskt fâ lite frân Smâlands turistbyrâ ocksâ! ;-)
Ok, repris kommer...

Jove - Kommer snart!

Carin - Jag gjorde ocksâ knäppa grejer när jag var ung och kär :-D

Mintid - Ja, det är frân playan i Burriana i oktober. Jag läste att ni hade haft trevligt...