Sunday, November 12, 2006

EFIT - En söndag i november

8.30 Vaknar av att solen lyser in genom fönstret.

9.30 Traditionell spansk frukost. Olivoljan ringlas över rostat bröd, som ibland har gnuggats med vitlök eller tomat. Till det dricker man kaffe med mjölk eller nypressad apelsinjuice.


10.30 Pâ väg norrut. Det här vackra berget är El Peñon de los Enamorados, de förälskades klippa, utanför Antequera. Det sägs att olyckligt kära brukade kasta sig utför det branta stupet.

11.30 Nu är vi i byn Rute, där vi handlar mantecados, julkakor som här tillverkas i en fabrik precis vid sidan om butiken. Vi provsmakar ordentligt alla sorter innan vi handlar.

12.30 En detalj frân en julkrubba helt i choklad, som görs i Rute varje âr. Den är enorm, och gissa om rummet doftade ljuvligt!

13.30 Pâ vandring i naturen. Olivträd i alla riktningar, men man kan ocksâ skymta byn Iznajar, en bit av dammen, samt Sierra Nevadas snöklädda toppar allra längst bort (klicka pâ bilden)

14.30 Pâ väg hem

15.10 En snabbt tillagad lunch. Nu har apelsinsäsongen börjat, och en picadillo de naranja görs av apelsiner, lök, bondbönor, kokta ägg, tonfisk och saltad torsk. Dressing: lite salt, olivolja och saften av en apelsin. Mycket lantbröd till.

16.30 Dags att göra en djupdykning i pâsarna vi köpte...

17.30 Söndagstidningarna har allt fler bilagor....hur ska man kunna läsa allt?

18.30 Solen gâr ner över hustaken och en smal strimma hav.


19.30 Läxläsning. Här har sexâringarna läxor varje skoldag och hemuppgifter varje helg. Tur att de är ganska roliga och lättgjorda.

20.30 Efter middagen spelar far och son TV-spel. En har körkort, men det är alltid den andre som vinner....


21.30 Sonen ligger i badet, vilket tar en evig tid. Jag lägger fram pyjamasen, en ny modell med stjärnor och planeter som lyser i mörkret.

22.30 Jag lägger sista handen vid ett översättningsjobb, som ska skickas i morgon. När jag är klar, lägger jag upp mina bilder.

Oktober mânads EFIT kan ni titta pâ här

12 comments:

Anonymous said...

Jag fâr alltid ro när jag läser din blogg. Underbara bilder oxâ.
Min Bastien är lika gammal som din son men han har bara läxa tvâ ggr/vecka ännu sâ länge. jag misstänker att det kommer att ändras till vârterminen.

Dosiss

Anonymous said...

Vilken mumsig frukost! Gud, vad hungrig jag blev nu... längtar till fika (te och macka) om en timme...

Vad kul med självlysande pyjamas!

Anonymous said...

Åååh, dumma dej som frestas så med mantecados! Jag ska til Ceuta på onsdag och gissa vad jag ska köpa? Juuuust det, mantecados! Flera kilo.... *asg*

Ni verkar ha haft en jättemysig söndag. Det hade vi med (kolla in på min EFIT-sida på hemidan).

Var har du köpt den fina pyjamasen? Jag känner 2 killar som också vill ha självlysande pyjamasar. *s*

På tal om nått helt annat - hur är öppettiderna i Málaga den 22:a och 23:e december? Jag tänkte se om jag kunde hitta på nått kul med barnen den kvällen vi är där, har du nått förslag?

Kram,
Nejma

Anonymous said...

Vilka underbara landskap! Och så gillar jag din frukost, slurp. Flaskan med olivolja är fin.

Men Anna, har du redan ätit "Dulces de Navidad" (julgodis)? Firar man inte jul i Spanien samtidigt som i Sverige eller har jag missat nåt? ;)

Anna Malaga said...

Tack Dossis, det var sâ fint väder att bilderna blev bra. Jobbigt, med läxor, men de vänjer sig. Det viktiga är att det inte tar sâ lâng tid att göra dem, det är mest för att fâ in en rutin.

Barajagjohanna - Ja, den var mumsig. Pyjamasen är kul - om han vaknar mitt i natten ser han ut som en vandrande stjärnhimmel ;-)

Nejma - mannen köpte den pâ Corte Inglés, där finns ALLT. Du behöver inte oroa dig för öppettider, jag tror att t.om. mataffärerna är öppna till midnatt dagen innan julafton... Jag gör nog ett särskilt inlägg om mina jultips i Malaga, annars blir det för lângt. Synd att jag inte kan visa er runt - jag är ju i Sverige dâ!

Puman - ja, vi har lite konstiga traditioner. Har du aldrig hört talas om den spanska tvâmânaders-julen ;-).
Bergen är verkligen vackra. Det finns förresten en "Peñon de los enamorados" pâ Martinique. Den fick namnet av Columbus, som tyckte att det var likt berget i Antequera.

Anonymous said...

Ser fram emot inlägget med jultips! Nu vet jag iof inte VAR i Málaga vi kommer att sova över men jag hoppas vi hinner med lite turistande den 22:a, för den 23:e blir det nog mest en ordentlig frukost och så iväg till flygplatsen.

På tal om turistande... Har du nått bra tips på hur vi kan ta oss från Algeciras till Tarragona? Det är ju Vacaciones de Primavera och jag tänkte ta med killarna "hem till byn". *s* Dom har ju aldrig träffat min katalanska släkt och jag har inte varit i byn på över 20 år så det känns som läge för det nu. Jag kollade med Alsina Graells men dom kör bara inom Andalucia och inom Cataluña, men inte emellan... Jag vill helst åka buss eller tåg, så killarna får lite bättre känsla för det som faktiskt är ett av deras "hemländer".

Kram,
Nejma

in-a-spacesuit said...

Tack för gastkramande vacker utsikt som fick en bergälskare att smälta. :) Jag har precis laddat upp min EFIT. Det tog 1 timme och en kvart ...

Anonymous said...

Jag är ruskigt förtjust i de där spanska rostade bröden med olivolja, brukade alltid beställa det när jag åt frukost ute... Usch, nu fick jag ett väldigt spaniensug igen, det tycks vara oundvikligt då jag besöker din blogg.

Anna Malaga said...

Nejma - det gâr tvâ tâg per dyng frân Ma-Bcn, det tar ca 14 timmar Jag hade föredragit nattâget, men det blir dyrare. Dagtâget kostar drygt 50 för vuxen, srygt 30 för barn.
Sex bussar per dygn, tar 16 timmar (hjälp!)
Sex flyg, tar ca 1 1/2 timme.
Kolla www.renfe.es eller estacion de autobuses de malaga

Spacesuit - Jeeeze... men resultatet blev ju bra! Jag älskar ocksâ bergen.

Nadia - du fâr ta och göra en spansk frukost hemma!

Anonymous said...

Jag måste ju då säga att jag blev mest fascinerad av julkrubban gjord i choklad. Vilken grej! Och jag kan verkligen tänka mig att det doftade ljuvligt.

Anonymous said...

Anna - tack för tipsen! Fast det blir nog ingen resa längre... Vi hade kallt i natt (var nog nere under 10 grader) och ett vattenrör sprack! Så nu är vi utan vatten - igen! Och den här gången verkar det vara nåt stoooooort, typ hela j*#%(&!/& vatteninstallationen!!!! Blir sååå trött... Det är 3:e läckan på nästan lika många månader... Jag har skrivit mer om det på min blog så kom gärna förbi och peppa mej lite för just nu känns det bra eländigt...

Trötta kramar,
Nejma

Mildamakter said...

Tack för att jag fick följa med dig under en dag...jättekul :o)