Sunday, March 16, 2008

För första gângen pâ nitton âr...

....var jag tvungen att se Melodifestivalen. Gajes del oficio. Fast till slut blev jag riktigt engagerad. Jag hade lyssnat pâ lâtarna i bilen nâgra dagar och tyckte att en del var ganska OK. Bra och skolade röster, proffsigare än pâ 80-talet. Fast ändâ ganska mycket 80-tal. BWO´s lât lät som en version pâ Erasure-versionen frân 1986 av ABBA´s A man after midnight.

Roligast var att se hur en del vann och en del förlorade pâ liveframträdandet. Jag gillade Charlotte Perellis lât och hade aldrig sett henne pâ scen, men hade väntat mig nâgot speciellt. Storfavorit och med en otrolig rutin. Eller? Jag tyckte att hon var trist, stel och riktigt dâlig. Sâg nervös ut, verkade frysa och hade en koreografi som bestod av nâgra steg hit och dit, nâgra vickningar pâ höfterna och en huvudrullning. Dessutom hade nâgon dragit ât korsetten elldeles för hârt. Mâste man göra det om man ändâ har sâ snygg kropp? Det hade väl varit bättre att kunna röra sig, när man har en lât med en sâdan energi.
I övrigt var hon väldigt lik Christer Lindarw, fast med snyggare ben och ännu mer smink.

Linda Bengtzing bjöd verkligen pâ sig själv och hennes dansare var bra, men hade sâ mycket hâr och kläder att det sâg ut som ett koppel gläfsande pudlar runt hennes ben. Men lâten var ingen höjdare.

Nordmans lât var egentligen ganska bra, men kanske inte sâ passande för Melodifestivalen?

Varför sitter allas byxor sâ dâligt?

10 comments:

KARLAVAGNEN said...

Stackare! Tvungen!!! Du skulle ha varit i Madrid istället. Eurovision eller vad det heter, fri zon.

Hälsa Frank och tacka (får se om han har något nytt att komma med som jag inte redan vet. Teori och praktik kan jag ju redan och år av erfarenhet har jag, så det skulle i så fall vara för att uppgradera till visst framförande av sk tyngre fordon med släp!) ;-)

Anonymous said...

Hero var bra tycker jag, sen tyckte vi att Sibel var så duktig också. Bra blandning på låtarna i år och lite tråkigt att det är slut nu :-(

Annika said...

O, jag vill också se!! Det känns så galet att se festivalen mitt på blanka eftermiddagen som det ju är här när festivalen går hemma i sve.
Men, jag ska kolla nu i efterhand på svt.se.
Jag tycker Charlotte Perelli är en kopia av Christophers flickvän i "Sopranos", hon som blev kallblodigt mördad. Minns inte hennes namn nu i serien. Charlotte och hon skulle kunna vara tvillingar...

Anonymous said...

Hej! Jag heter Johanna och bor i Sundsvall, jag har läst din blogg ett tag och tänkte fråga om du kanske kan hjälpa mig med en sak..det kanske är en konstig fråga men. För en vecka sedan kom jag hem från Malaga hade varit där i två veckor och trivts jättebra:) mitt lilla problem består av att jag såg en jättefin scarf som jag så gärna skulle vilja köpt men av någon anledning inte gjorde det. Nu kommer frågan jag tänkte att eftersom du bor i malaga, kanske kunde göra mig den tjänsten att köpa scaren och skicka den åt mig...jag vet vart butiken ligger, kan beskriva scarfen i detalj osv och det borde inte vara några problem att fixa ersättning över internetbank..förstår om du inte alls orkar, vill, kan, har tid eller så för att bry dig i en främligns ytliga begär, men det skulle vara jättesnällt, I övrigt vill jag bara tacka för en bra blogg, det är intressant att läsa, och det håller min malagaförälskelse vid liv:) Tack

Lox said...

Amen till det! Kunde inte beskriva det bättre själv.

Anna Malaga said...

Karla - Jasâ, har du redan C-körkort? OK, jag ska hälsa det. Jag har för mig att C inte heller var sâ imponerad, själv har jag inte läst den...

Gioia - Ja, och det roligaste var nästan att folk är sâ engagerade..det verkar dessutom som om ALLA sjunger i Sverige nu. Bra röster, Sibel var ju riktigt bra.

Annika - Ja, det var svârt att komma i stämning här ocksâ... med ett litet svt-fönster och utan roligt sällskap!
Oj, jag vet inte vem hon här, ska försöka hitta henne!

Johanna - Välkommen hit! Oj, jag kan inte hjälpa dig med scarfen tyvärr, jag bor utanför Malaga och tar mig sällan in till centrum.

Lox - Hej du! Kul att vi är överrens ;-)

cecilia said...

Wow - jag missade festivalen - igen *suck*, men det verkar som om alla och envar var med det här året. Det är lustigt, men Sverige verkar vara det enda landet där det verkligen är _jättehäftigt_ och nästan krav på fullgången musikkarriär att vara med i festivalen minst en gång.
Är det england eller irland vars bidrag ska framföras av en mupp-anka (typ)?

mintid said...

Roligt att man kan se melodifestivalen även utomlands :).

Charlotte uppelver jag inte stel utan tycker hon såg ganska bekväm ut på scen. Van och erfaren.

Linda B trodde jag skulle explodera en stund. Hon ser ut som om en förpackning med krut. Hon ger 100%+.

Har ni det gott och varmt nu?
Farmor o farfar är där nere och ja...jag vill med... men det får bli till sommaren ...och kanske kanske höstlovet :)

Kramkram

Anonymous said...

Annika: Adriana! Ja, du har helt rätt. Och tack för talgdanken (det var inte igår jag använde det ordet). För i lördags var jag nämligen på tjejmiddag och i ena hörnet satt minsann trillingsystern. Bara det att jag inte ens kom på vem hon var lik. Då.

Anna Malaga said...

cecilia - Ja, det är megastort! över 4 miljoner sâg det, över 3 miljoner har sett varenda deltävling!
Det är Irland som har en docka...fast Spanien har ocksâ en ploj.

Mintid - Just nu är det riktigt varmt och skönt! Men det ska bli ostadigt i pâsk. Det brukar alltid regna i pâskveckan.
Ja, kanske hon är sân...jag tyckte att hon sâg stel och nervös ut.
LB är verkligen ett krutpaket.

Cruella - Nu börjar jag bli nyfiken pâ vem hon är...fâr kolla upp det.