Friday, January 26, 2007

Ett infall en fredagseftermiddag

När jag tittade pâ väderleksrapporten i förmiddags sâg jag att det skulle regna hela helgen... men just idag var det strâlande väder. Sonen slutar tidigt alla fredagar, sâ jag fick ett infall och gick och köpte köttfärs, sallad, hamburgerbröd och jordgubbar. Sen gjorde jag en matsäck och istället för lunch hemma blev det överraskningspicknick i parken.
Min son är den energiska typen och behöver springa av sig i flera timmar varje dag. Faktsikt hade jag själv gärna varit sex âr under en kvart eller sâ...för att kunna prova den här!


En sak jag tycker är lite trist med vârt liv här är att vi inte har nâgra djur runt oss. De vilda djuren lever lângt frân människorna och vi känner liksom ingen bonde. Att ha katt är svârt, eftersom det finns sâ mânga strykarkatter med parasiter och sjukdomar som smittar. Hund är svârt när man reser mycket. Djur i bur tycker jag synd om.

I den här parken finns i alla fall en hel del fritt gâende djur. Vackrast av alla är nog den här albino-pâfâgeln. Ankor, höns, getter och strutsar kan man ocksâ träffa pâ.
Vi fick en riktigt trevlig eftermiddag i vintersolen. Lite kallt var det, men vi har gjort av med lite energi innan helgen.

6 comments:

Pumans dotter said...

När du skriver om djur så undrar jag om det finns någon typ 4H-verksamhet i Spanien? Här i Stockholmstrakten kommer barn i kontakt med djur på 4H-gårdar fast de bor nästan mitt i storstadsdjungeln.

Anna Malaga said...

Puman - nej, det finns visserligen sommarläger ute pâ landet, med olika inriktningar som natur, segling osv, men inte direkt "utfodra grisar och leta ägg" som i Sverige. Det är dessutom sâ väldigt varmt pâ somrarna och vi âker hellre till Sverige dâ. Jag har faktiskt funderat pâ nâgon 4H-gârd i Sverige eller "Bo pâ Bondgârd".

Thérèse said...

Det där såg ju mysigt och helt snöfritt u

Anna Malaga said...

Ja, definitivt snöfritt ;-)
Senaste snöfallet i Málaga var pâ 50-talet.

Annika said...

Fina bilder!
Låter trevligt med pic-nic i parken. Ser ut att vara en fin lekpark!

Anna Malaga said...

Annika - Ja, det är väldigt ont om stora parker här och vi är glada ât denna!