Sunday, March 30, 2008

Ännu ett bloggtipsAmelia är en svensk caféägare i Spanien, och dessutom en jättetrevlig tjej.

Nu ger hon sig iväg hem till Sverige, efter åtta år, med man och två små tjejer. Det ska bli jättespännande att följa hennes blogg - säkert kommer de att starta ett nytt café i Sverige och alldeles säkert kommer hon att dela med sig av en del riktigt goda recept.

Fast en del är nog hemliga..... hennes fyllda muffins och morotskaka är de godaste jag ätit!

Personligen tycker jag såklart att det är trist att de flyttar hem. Ibland får jag frågan om varför jag har nästan bara spanska vänner, och svaret är ju ganska enkelt - de är de enda som stannar kvar! Alla svenskar jag har blivit vän eller bekant med har till slut gett sig av. En del efter några månader, en del efter många år, men i alla fall...

Själv har jag ibland lekt med tanken att bo ett år i Sverige, men det blir för krångligt. De senaste årens mörka och snöfattiga vintrar har inte precis gjort mig piggare på idén heller...

Jag önskar i alla fall Amelia ett stort lycka till med allt i Sverige!

5 comments:

Amelia said...

Hej Anna! Vad kul att du tipsar om min blogg här på din sida! Tack snälla!

Angående ditt inlägg om svenska papperstidningar. Maken har en kompis som kommer till cafet dagligen med en av dagstidningarna, i utbyte delar han med sig av en massa sportresultat. Tidningen brukar ju ha några dagar på nacken när vi får den men vad gör det, så mysigt att bläddra i en riktig papperstidning. Tyvärr är det inte en av morgontidningarna, det hade ju varit ett strå vassare. Men, man tar vad man får ;)
Kram

Anonymous said...

Tack för ett fantastiskt blogg tips. Jag kommer med spänning att följa Amelias blogg. Jag var in och tittade och tänkte skriva en kommentar men så såg jag att man måste registrera konto för att skriva kommentar på hennes blogg. Så du kanske kan vidarebefordra ett Jättelycka Till med flytten och det nya kafeet.
Kram María

Anna Malaga said...

Amelia - Det var sâ lite ;-)
Ja, ett bra café ska definitivt ha en tidning!

Maria - Ja, det ska bli roligt att följa med pâ flytten och bli lite frestad av bakverk...
Hon läser nog här, sâ vi tackar för det!

Amelia said...

Alltså, tidningen som hans kompis kommer med är alltså en svensk dagstidning, hi hi, för självklart måste den spanska morgontidningen vara dagsfärsk, såg nu att det jag skrev lät lite konstigt... var bara tvungen att säga det ;)

Anna Malaga said...

Amelia - nej, vi trodde att du var sâ snâl att du bara hade gamla tidningar, hehehe... bara bullarna är dagsfärska, sâ ;-)