
Man mâste ha handskar bâde för att plocka och skala dem...
Det ser kanske inte sâ gott ut, men jag lovar att de är bâde söta och läskande. De bör helst avnjutas uppe pâ ett kalt berg med utsikt över havet.
En levnadsglad men bitsk svensk som har bott halva mitt liv i Malaga. Jag berättar om mina erfarenheter som ut- och invandrare, diskuterar roliga spanska och svenska fenomen och tipsar om hur man överlever bland sydlänningar.
5 comments:
Min pappa säger "higos chumbos"han brukar plocka dem i gryningen för då är daggen framme och man sticker sig inte på taggarna, man ska dock inte äta för många för då blir man mycket hård i magen, men goda är de.
De ser jättegoda ut!
Anomym - Aha! Tack för tipset!
Å nu blev jag sugen på kaktusfikon.......måste köpa. Själv skalar jag dom med plasthanskar...
Popsan - Ja, det är ju sâ svârt att fâ bort de smâ taggarna när man har blivit stucken. Vad heter det pâ grekiska?
Post a Comment