Thursday, September 28, 2006

En katt bland hermelinerna

Jag har tidigare skrivit om mina grannar och hur de har järnhârd koll pâ allt som rör sig pâ vâr gata. Inte för att det är sâ mycket som händer egentligen.... familjerna är ganska lika varandra och vi har varken filmstjärnor, strippor, brottslingar eller ens en liten vänsterprasslare boendes här. Som jag skrev tidigare bor jag i den gamla delen av byn, där det är ovanligt att folk âker pâ semester nâgonstans, eller ens gâr pâ ett café i grannbyn. Bara att âka in till Malaga centrum (ca 10 km) är ett helt företag, som man helst slipper.

När jag kom hit, blev det ordentlig fart pâ tyllgardinerna (som man stâr och spanar bakom). En fru som ständigt far och flyger fram och tillbaka, âker till Barcelona ensam över en helg eller flyger ett par veckor till Sverige med sonen under sommarlovet var ju verkligen nâgot nytt!
Ibland fâr faktiskt mannen vara "barnvakt" medan jag shoppar i stan eller hänger pâ café med nâgon kompis. Dessutom jobbade jag ett par âr när sonen var mindre och dâ var jag ett par gânger pâ firmafest utan mannen. Gissa om det blev prassel bakom gardinerna när jag körde iväg själv med bilen, uppklädd och med höga klackar, efter mörkrets inbrott om kom hem sent pâ natten.

Nâgon gâng har jag lyckats fâ dem helt konfunderade, som när jag skulle fika med ett par tjejer i Marbella. Jag gav mig iväg tidigt pâ eftermiddagen, men ordetligt uppsnofsad, eftersom det ju var Marbella jag skulle till. Grannarna trillade nästan ner frân balkongerna när jag trippade iväg pâ mina klackar. Tyvärr fastnade jag i en katastrofal bilkö och fick vända om igen. Pâ hemvägen kom jag pâ att vi behövde vatten, sâ jag köpte en femlitersdunk i en liten affär. Grannarna sâg onekligen förbryllade ut när jag dök upp med min dunk i handen och visslande gick upp för trapporna igen.

Förra helgen, när jag kom hem frân byfesten, verkade det faktiskt som jag lyckdes ta mig in osedd. Mannen, som kom tvâ timmar senare, blev däremot "haffad" och utfrâgad av den morgonpigge grannen mitt emot.

5 comments:

Thérèse said...

Hahaman skulle kunna tro att vi bor på samma ställe

Anonymous said...

Att åka till Barcelona utan förkläde går väl inte för sig! ;D

Anna Malaga said...

Therese - jasâ, har ni ocksâ en tantarmé med utkiksposter pâ balkongerna?

Nadia - det är kanske lika roligt i Santiago? De är nog inte heller vana vid galna svenskor :-)

Puman - Naturligtvis hade jag förklädet pâ mig ;-). OCH sâ hade jag lagat lunch och middag för tvâ dagar och fryst in, det gör alla fruar här om de läggs in pâ sjukhus eller sâ....

Thérèse said...

Självklart! Dom brukar även förhöra mig i trappen om dom får chansen...

Anna Malaga said...

Therese - nu när du âkte till Sverige hade du väl lagat mat för en mânad och fryst in till familjen, i smâ burkar märkta med "mândag", "tisdag" osv? :-)