Friday, February 02, 2007

En typiskt spansk eftermiddag

Idag efter skolan hade jag stämt träff med en kompis med barn i samma âlder. Vi brukar träffas pâ torget pâ fredagar och ta en kopp kaffe och skvallra lite i eftermiddagssolen medan barnen spelar fotboll.

Idag var det tyvärr ingen eftermiddagssol, utan grâa skyar och 15º. Vi satte oss ändâ pâ ett café, med fuskpälsjackor, handskar och lânga halsdukar (allt under 20º är vinter för en spanjor) och värmde oss först med ett par stora koppar kaffe med mjölk och senare med ett par glas Ponche (hon) och Baileys (jag). Sen ringde vi lite fler kompisar med barn och snart var vi ett helt litet gäng - bord sattes ihop och fler stolar lânades frân andra bord.

Klockan 19 gav hon sig iväg för att jobba kvällspasset i kassan pâ Carrefour.

Spanjorskor kan konsten att förvandla vardag till fest!

8 comments:

Thérèse said...

I våras när det var 5 grader och sol och jag och dottern var på stan i Madrid kom några norrmän i shorts, t-shirt och sandaler fram och ville fråga oss om vägen till nåt ställe. Jag vi hörde attni pratade svenska med varandra och såg på er klädsel att ni bodde här.
Jag hade svarta långbyxor , långärmad tröja och kavaj. Dottern hade långbyxor och tjock tröja och vihade definitivt inte sandaler på fötterna.

Dricka några glas ponche och gå och jobba i en kassa är nog helt otänkbart i Sverige. Men ni verka ha haft mysigt. Det är sånt som att sitta på torget och dricka cortado , tinto de verano eller nåt anna gott och kanske äta några tapas. Ha med barnen och sitta ch småprata med folk som jag saknar från Spanien

Anonymous said...

själv ägnade jag eftermiddagen till att pulsa genom grått snöslask ner till ica. efter det fick jag i snålblåst och hällregn vänta på en buss för att sedan gå ner i tunnelbanan för att trängas med sura, blöta och stressade stockholmare.

jag bor i fel land. det blir mer och mer uppenbart för varje dag som går=)

Anna Malaga said...

Therese - haha, jag förstâr mig heller inte riktigt pâ det där med sandaler pâ vintern. Vet inte om de verkligen tycker att det är skönt, eller om de gâr och huttrar bara för att man SKA ha shorts och sandaler pâ semestern.
Ponchen, ja. Jag är faktiskt fortfarande sâ svensk att jag blev lite bestört - Oj, men du ska ju JOBBA...

Mia - Vilken mâlande beskrivning. Jag kan känna blâsten i ryggen och märker hur snöslasket tränger genom mina fina mockastövlar ;-)

Annika said...

Ja, nog kan spanjorskorna göra fest i vardagen. Mysigt det låter!
Spontant och trevligt!

Anonymous said...

Cool spanjorska!

Anna Malaga said...

Ja, det spontana livet är det jag gillar bäst här. Det behövs inte sâ mycket för att ha roligt.

Anonymous said...

Åh... vad mysigt det låter.

Anonymous said...

Det låter underbart! Från fransk horisont kan jag dock rapportera att vissa (läs stockkonservativa) familjer anser att lämplig klädsel för pojkar på vintern är kortbyxor (såna som går till knät och lämnar vaden bar) med sockor och kängor. Flickor bör ha yllestrumpor lågskor och plisserad kjol. Detta har man även vid +3 grader och snöblandat regn :-)