Monday, February 05, 2007

Parkera bilen

En av fördelarna med att bo i Andalusien är att man när som helst kan parkera bilen längs landsvägen...

...och gâ en liten promenad och njuta av en fantastisk utsikt. Även en mulen januaridag som igâr. Det var 15º och helt vindstilla.

Vi var pâ väg frân Loja, i Granadas provins, till Iznajar. Närmare Malaga har mandelträden redan börjat blomma, men sâ här lângt upp dröjer det en mânad till innan de täcker sluttningarna med sina vita "bomullstussar". Det här kortet tog jag den 4:e mars förra âret:

Ännu vackrare är körsbärsträden (vi ses i Nangijala...) och färgstarkast av allt är ett blommande granatäppelträd. De blommar senare, i maj, och det finns tyvärr bara enstaka träd utspridda träd här och där. Jag har ingen egen bild pâ blomman, men hittade en pâ nätet:

4 comments:

Anonymous said...

Åh, underbara blommor :D Vad härligt att ha dem nästan året om, lyx!

Anonymous said...

Vackert :)

Anna Malaga said...

Sarachella - Japp, blommor, frukt och grönsaker hela âret - bara att byta sort efter säsong!

Anders - visst är det, trots att det var mulet.

Helena T - Hej och välkommen hit. Har tittat in pâ din blogg ocksâ. När det gäller svenskar som flyttar till Spanien, tror jag att det är fler som âker tillbaka än som stannar, faktiskt. Varför flyttade ni tillbaka?

Anna Malaga said...

Aha, pâ sâ vis.
Ja, omställningen är stor. Kanske ännu mer när man flyttar tillbaka, för dâ är man inte beredd pâ att det ska kännas konstigt.