Tuesday, October 24, 2006

Att njuta av regn

I gâr fick vi ett härligt och efterlängtat regn pâ eftermiddagen.
Jag fick en riktig energikick av den friska luften och av doften av barr och vât jord. Det är ju dessutom 20º varmt, och man kan ha kortärmat under regnkappan.

Som alltid, blev nâgra av sonens klasskamrater “inregnade” och kom inte till skolan efter lunch. Föräldrarna lâter ofta barnen stanna hemma frân skolan om det regnar kraftigt. Det är ju synd om de râkar bli lite blöta.... Jag undrar vad de hade sagt om de hade sett svenska skolbarn pulsa genom snön i minusgrader? Eller stâ och vänta pâ skolbussen i beckmörker, snâlblâst och snöblandat regn klockan sju pâ morgonen.


Själv har jag ocksâ blivit pjâskig och tycker att det är precis lika pedagogiskt med naturprogram i TV-soffan när det ösregnar ute. Men i gâr var det ett sânt här riktigt ljuvligt regn som verkligen lockar till en promenad. Efter skolan tog vi pâ oss regnkappa och stövlar och gick till stranden för att plaska i vattenpölar. En aktivitet som vi var helt ensamma om att utöva. Inte ens nâgra nykära ungdomar kom pâ idén att promenera längs havet, trots att det var underbart vackert. De flesta satt hemma framför TV:n, med filt över benen och missade solnedgângen över regnvâta gator.


15 comments:

Anonymous said...

Ser ut att vara riktigt härligt! Och återigen: superfina bilder.

Anna Malaga said...

Tack Linda!
Det var verkligen en vacker kväll. Idag regnar det fortfarande, sâ jag njuter riktigt :-)

Anonymous said...

Vilka otroligt vackra bilder! Den första var helt fantastisk. Och den andra bilden ser härlig ut... :) Det är ju jättemysigt när det regnar ute och fortfarande är varmt! Det är skillnad här med bara åtta plusgrader och regn... då kan man snacka ruggigt!

Anonymous said...

Hihi, jo regnet och kylan är verkligen livsfarlig, " corre, tapalo tapalo, se va a enfriar" är en standarmening här tycker jag. Det är inte många som har riktiga regnkläder här har jag märkt, har inte sett något mer barn än mina med full mundering med regnbyxor osv tror jag. Men jag kan i och för sig tycka att det kan vara en bra ursäkt att få mysa hemma med mamma och pappa istället för en dag i skolan, om det nu inte blir tv hela dagen istället, men överlag mer plask i vattenpölarna hade jag allt velat se här:).

Celia said...

Vilka bilder! Speciellt den första! I dag är jag hemma med förkylda barn (son 4 år och dotter 2 år). Jag tycker att det är så bra med dagis för då får barnen vara ute i alla väder, t ex regn med rejäla regnkläder. Och själv slipper jag :) Vi tittar på din sida och sonen beundrar grottorna och din matgubbe. Jag frågar om han gillar att plaska i regnet. Nej, det gör han inte. Han vill helst ha sol varje dag. Jaha, där försvann en av mina romantiska dagisbilder...

Nejma said...

Här är det samma sak - regnar det för mycket är det en hel del barn som inte dyker upp i skolan, speciellt bland de små. Regnar det får dom inte vara ute på rasten. På sätt och vis kan jag förstå det. Dom flesta barnen kommer ju till skolan i bil, dvs, har inga riktiga ytterkläder på sej. Dom har samma kläder på sej hela dagen, har ingen möjlighet att byta om ifall dom blir blöta på rasten och dom får inte byta till inneskor. Det finns inga regnkläder i affärerna här. Mina barn är dom enda på skolan med gummistövlar och regnjackor för deras kläder kommer från Sverige.

Visst kan det vara härligt med regn! Speciellt när det fortfarande är över 20 grader varmt.

På tal om regn så måste jag leta rätt på barnens regnkläder... Det kommer att behövas snart.

Kram,
Nejma

Anna Malaga said...

Barajagjohanna - nej âtta grader och regn är inte kul. Man hâller sig frân pölarna dâ...

Emma - Nej, spanjorer har inte fattat tjusningen med att plaska i pölar. Fast pingvinprogram pâ TV, pläd och praliner är inte heller fel. Vuxna äger ju sällar regnkappa eller stövlar heller, bara ett stort paraply.

Celia - kvällen var magiskt vacker. Vad kul att ni uppskattar sidan!
Här gâr dagisbarnen inte ut när det regnar, sâ ur och skur-biten fâr man fixa själv. Bra att de gör det i Sverige, även om det mâste vara jobbigt för personalen att klä av och pâ. Fast â andra sidan: i Sverige mâste de ju ut mitt pâ dagen för att se solen pâ vintern.

Nejma - Jag köpte ocksâ gummistövlar pâ skopunkten i Sverige, hihi. Men det finns rätt bra utbud här ocksâ, särskilt för barn. I Ceuta finns kanske?

Anonymous said...

Fina bilder, Anna! Som vanligt. :)
När jag läste ditt inlägg kom jag på mig själv att jag tänkte: "Ja, det är faktiskt inställningen det handlar om." Jag har gått här hemma och gnällt över att det är så dåligt väder, bla bla bla. Visst, det är roligare när det är 20 grader varmt, men nu är det inte det så... På med regnponcho och gummistövlar och ut i skogen. Hösten är fin här fortfarande.

Anonymous said...

Hej, har precis hittat till din blogg på krokiga vägar och måste säga att den är väldigt trevlig och inspirerande! Blöta barn - samma sak i många andra länder. Min egen (då enda) unge var så liten att han var hemma med mig när vi bodde på Irland, men kompisarnas ungar gick på dagis och var inne HELA vintern...

Anna Malaga said...

Puman - Tack! Visst är det bara att ta pâ kläderna och gâ ut! Böckerna kan du spara till novembermörkret, det är fortfarande härligt i skogen.

Cruella - Välkommen hit! Kul att kunna inspirera. Sâ det är likadant pâ Irland...ja, kanske är det sâ att svenskarna har ordentliga kläder och kan gâ ut i alla vÄder. Däremot är barnen här ute mycket i vanliga fall. Bara inte när det regnar :-)

Anonymous said...

Hej!
Otroligt fina bilder.
Här är det ju samma sak, när det regnar.
Snön kan man inte undkomma så då får barnen vara ute.

Anonymous said...

hej! verkligen fantasktiska bilder, men jag skriver till dig av en helt annan anledning. jag funderar själv på att flytta ner till marbella men jag undrar hur det är att skaffa jobb där?? svårt lätt? alla säger olika. jag läste ett inlägg från augusti när du skrev om muffin cafe. jag skulle vilja komma i kontakt med dem. Jag har flera års erfarenhet från café jobb. Min mail är lisahedberg@hotmail.com snälla kontakta mig där, eller be dem göra det så jag kan skicka ett cv till dem.

hälsningar lisa hedberg

Anna Malaga said...

Malin 2 - Hej! Ja, snön är ju faktiskt ännu roligare att hoppa i ;-)

Lisa - jag har skickat vidare din kommentar till ägarna, sâ fâr de kontakta dig om de är intresserade. Jag känner själv inte till jobbsituationen just i Marbella, men pâ hela solksuten finns det nog jobb om du pratar spanska, engelska och nâgot annat spräk. Inom café och restaurang finns det mânga sommarjobb, men det är lite knepigare pâ vintern. Bostäderna är dyra och lönerna ganska lâga desssutom.
Hoppas jag inte har avskräckt dig ;-)

Blancaflor said...

Vilka underbara bilder!

Anna Malaga said...

Tack, Blanca! Kvällen var underbar.