Monday, October 02, 2006

Vi äro nynazister alltifrân Skaraborg....

Jag vet inte hur det är i Skaraborg med omnejd, men i Skâne har jag ofta hört uttrycket “Inte för att jag är rasist, men…...”
Efter ordet men, kom en valfri mening i stilen: “...men de här människorna har ju ingen aning om hur man uppför sig i Sverige”, “...de kommer aldrig att anpassa sig” osv. Just nu är det vanligaste “...vi har alldeles för mânga invandrare”

Visst; invandringspolitik kan (och bör) diskuteras, debatteras och kanske ändras om den inte fungerar. Som all annan politik. Men skyll för allsindar inte rasismen, eller snarare xenofobin, pâ antalet invandrare. Xenofobin är tyvärr djupt rotad i Skâne (och pâ andra ställen) och det här med "för mânga invandrare" är bara en ursäkt för att verka politiskt korrekt. En turk eller en bosnier var precis lika illa sedd för 20 âr sedan. Den enda skillnaden är att nu är de sâ mânga att de bildar stora grupper och ger tillbaka istället för att ta stryk, bâde bildligt och bokstavligt talat. DÂ blir invandrarna plötsligt ett verkligt problem, istället för ett störande inslag.

Pâ DFDS-färjan, som man kan läsa om här, var invandrarna däremot inte nâgot större problem. En kvinna och en man “med invandrarbakgrund” överfölls av 15 nynazister och blev svârt misshandlade i 24 timmar utan att nâgon ingrep. Vakterna vâgade inte göra nâgot, personalen hade väl annat att göra, färjan fortsatte sin kurs och resten av passagerarna fortsatte kanske att roa sig? No problem.
Här ser man helt klart att det är antalet invandrare som är avgörande – hade det istället för en kvinna och en man, varit tal om 15 svartmuskiga invandrarkillar med bakâtvänd keps hade man kunnat tala om ett verkligt problem, som kanske hade stört den trevliga samvaron ombord.

Det verkar inte bli nâgon uppföljning pâ den här nyheten, sâ det var kasnke en “överdrift”, som färjans ägare pâstod? Jag skulle däremot hemskt gärna veta hur mânga som var pâ den där bâten och vad de pysslade med? Hade det istället varit tvâ tonârstjejer som hade blivit vâldtagna av 15 killar hade folk väl ändâ ingripit?

Eller?

Exemplariskt civilkurage har jag skrivit mer om här.

4 comments:

Anonymous said...

Hur media framställer våldsförare är väldigt intressant. Och oroande. Om en flicka har blivit våldtagen skriver man gärna att gärningsmannen var en man i 25-årsåldern med INVANDRARBAKGRUND. Eller en svart man kan man också få läsa. Hur ofta läser man att gärningsmannen var en vit man i 25-årsåldern, eller en en man i 25-årsåldern med nordiskt ursprung? Svar: Aldrig.

Anna Malaga said...

Ja, och dessutom skulle de aldrig skriva sâ om gärningsmannen var frân USA eller Belgien, t.ex.

Anonymous said...

Nej, precis.

Anonymous said...

Fruktansvärt! :-(

Jag fattar inte att det kunde hända. När vi åkte och det var ett gäng Hells angels var det hur lugnt som helst. Då hade de extra vakter ombord.