Saturday, October 07, 2006

Parker med gräsmattor och utegym

Vi är verkligen inte bortskämda med parker här.
Jag klagar inte - vi har ju hela den lânga strandpromenaden, och stranden som används lika flitigt vinter som sommar. Pâ de flesta stränder har man byggt smâ lekplatser med jämna mellanrum, med rutschbanor och klätterställningar för de smâ. Barn som bor vid en strand har ju dessutom en "sandlâda" pâ hundratusentals kvadratkilometer, med spännande "leksaker" som stenar snäckor och ilskna krabbor.

Men ibland vill jag ha gräs under fötterna, och det är inte det lättaste här. Nâgra gânger i mânaden âker vi till Parque de las Palomas i Benalmádena, som är en riktig oas för oss som uppskattar grönska. Grämattor att spela fotboll pâ, skuggande träd och massor av roliga och vackra djur att titta pâ. Dammen har, förutom en stor fiskmâskoloni, faktiskt bâde pelikaner och flamingos. Under den grumliga vattenyten tigger smâ sköldpaddor brödbitar av barnen.

Här blir aldrig trângt, trots att parken är välbesökt. Verkligen ett perfekt utflyktsmâl för alla âldrar. Precis bredvid paken ligger Selwo Marina, som har delfinshower, sälar och pingviner.
I byn Rincon de la Victoria har man satt upp en ganska rolig park, där vi är ofta. Gräsmattor är det ont om, men barnen har gott om plats att spela fotboll, cykla och köra med sina patinetes, sparkcyklarna som varenda unge har.

Det annorlunda med parken är att man har satt upp ett helt träningscenter i det fria, med tio olika apparater där vi vuxna kan träna biceps och magmuskler medan barnen har roligt pâ sitt hâll. Riktigt kul faktiskt! Jag har aldrig kommit pâ idén att stänga in mig pâ ett svettigt gym när vi har sâ fint väder âret om - dâ gâr jag hellre en promenad längs stranden. Men när man kan vara ute i solen, ha kul med kompisarna, hâlla pâ precis sâ länge man vill och det dessutom är gratis, ställer jag gärna upp!

4 comments:

Anonymous said...

Parque de las Palomas har jag missat, den måste vi besöka nästa gång vi är nere, låter kul. Sådana där utegym har jag sett här på något ställe med, verkligen toppenbra. Nadia, ursäkta att jag lägger mig i;),men il baa förklara att gräsmattor är det så ont om för att det är så oerhört kostsamt med bevattning här, det råder dessutom väldigt mkt vattenbrist i hela Spanien och i våras var det til och med förbud har jag för mig att vattna den egna gräsmattan om man inte har privat brunn (rätta mig om jag har fel Anna). Förresten Anna, grattis till artikeln, jättekul att ta del av och superbra att dina erfarenheter kommer fram medtycker jag och vilken fin bild på dig och D.Blir jättenyfiken på att besöska er by.

Anna Malaga said...

Nadia - ja visst är det en kul idé med gym i parken! Dessutom slipper man en fâfäng och egotrippad tränare som ska besserwissra om hur man hâller i hävstângen. Blir man trött, kan man gâ och beställa en kaffe istället ;-)

Emma - Ja, parken i Benalmádena mâste ni besöka när ni är nere. Det är ganska mycket backar, sâ det kan vara en idé att ta med vagnen. Där finns tvâ cafeterior, en glasskiosk, ett hägn med hjortar och getter, en damm och en stor kaktusplantering (aj!) där man kan ta fina foton. Det är bara att köra kustvägen mot el castillo bil-bil. I rondellen med alla vindsnurrorna kör man upp och sen har man ingângen till parken direkt pâ vänster hand.

Anonymous said...

Nadia, ok då förstår jag vad du menade och jo, visst är det så som du säger tyvärr. Jag är nog lite bortskämd dock för där jag bor i en förort till Madrid är det nog ovanligt grönt och blommigt för att vara i Spanien faktiskt, som tur är för mig:).

Malin said...

Finns det mer utegym i Spanien?