Wednesday, April 11, 2007

Churros con chocolate

Churros är ganska lätta att göra om man har en bra sprits. Degen görs av vetemjöl, vatten och lite salt, och steks sedan i olja. Samtidigt smälter man choklad fondant eller chocolate a la taza, som man sedan doppar dem i.
Det värsta är att diska alla prylar efterât, sâ en bättre idé är kanske att besöka en "chocolatería" eller ett vanligt café där man serverar denna läckerhet.


11 comments:

Thérèse said...

Åh vad gott det såg ut. En lokal analusisk TVstation interjuvade mig om mina frukostvanor när jag satt och åt churros i Cadiz. Fast det är längesen... Jag såg inslaget på TV senare.

Mina barn har likadana koppar , var glass i dom sen har vidiskat ur och använt till dricka

Anna Malaga said...

Vad kul! De tyckte väl att du var ganska o-exotisk, de flesta har ju sett turister äta korv och vita bönor i tomatsâs till frukost.

Just det, glass var det i koppen.

Pumita said...

Diska som är så kul... ;)

Vad kostar det förresten att gå och fika hos dig? Här hemma tycker jag att det är dyrt, över 30 spänn för en latte som inte ens behöver vara god... en del är riktigt äckliga.

Anna Malaga said...

Puman - Visst är det ;-)
Här har priserna gâtt upp mycket med euron. Zapatero blev utskrattad för ett tag sedan för att han trodde att en kopp kaffe kostade 80 cent - tydligen kostade det över 3 Euros i regeringsbyggnaden. Men det är inte länge sedan en kopp kaffe kostade 100 ptas, dvs 60 cent.
Pâ mitt stamfik kostar en café con leche 1 euro. Fast att fika hos mig är sâklart gratis!

The Hanssons said...

ahhh...ser gott ut. Påminner lite om en Funnel cake man kan hitta i mina trakter. Funnel cake serveras pudrad med florsocker och är tillagad på samma sätt.
Ha en bra vecka

Anonymous said...

Smaskigt!

Anna Malaga said...

Nika - Aha, jag fâr kolla upp det. Ja, goda är de, och frasiga.
Ha en bra vacka du med

Niklas - Jodâ, och dessutom frân växtriket...

mintid said...

Den där kalleanka muggen känner jag igen :)! Dyr go glass till barnen var det i den. Tror vi har tagit hem någon sådan med faktiskt :)

Kristina

Anna Malaga said...

Mintid - Ja, kopparna är sâ fina (och dyra!) att man ju inte kan slänga dem. Vi har en säl och en pingvin ocksâ.

Nejma said...

Mmmmm... Churros är gott! Vi brukar äta det lite då och då. Vi går ner till den lokala fritören och köper och sedan äter vi dom hemma. Här kan man antingen köpa vanliga eller madrileños. Mina barn har inte riktigt fattat vitsen med tjock choklad till, så det är nått jag måste börja vänja dom vid, för det är ju det allra godaste som finns! Fast numera äter jag oftast churros till café con leche, det är gott det med!

Anna Malaga said...

Nejma - Min man äter ocksâ churros till kaffet. Men jag älskar den tjocka chokladen ;-)