Wednesday, April 04, 2007

Påskvecka inomhus

Ganska lustigt - på sportlovet var vi uppe i bergen eller pâ stranden nästan varje dag, det var soligt och över 20º.
Nu på påsklovet har vi knappt varit utanför dörren. Inte ens några processioner har vi sett - det kändes inte som en bra idé att ge sig in till centrum i kyla och duggregn, och många har dessutom bivit inställda. Mycket värre är det för alla som skulle med i processionerna, de har arbetat i onödan en helt år med förberedelserna. Påskveckan är ett av de få tillfällen då man kan se stora starka karlar stå och gråta som små barn mitt på gatan, i sorg över att deras tron inte kan bäras ut i regnet.

Jag och sonen har i alla fall haft det ganska mysigt. Vi har träffat vänner, byggt massor med lego och tittat pâ filmer nedbäddade i soffan med duntäcke upp till näsan. Igår kom några kompisar för att påskpyssla och i morse öppnade sonen sin sparbössa och räknade ihop några Euros för att bjuda mig på en bakelse i en cafeteria. Bra idé, så nu ger vi oss iväg!

8 comments:

Carin said...

Åh, vad mysigt det låter!!!! Det är inte fy skam med några gråa dagar då och då, man behöver dem lika mycket som soldagarna, så länge bara de är betydligt färre till antalet :) Glad påsk Anna!

Gita said...

Det låter mysigt att kura under duntäcket tycker jag. Här i södra norrland har våren också tagit paus och lite snöflingor är det i luften. I påsk väntar ett besök i fjällen med pimpelfiske och skidåkning. Efter det får våren och värmen gärna komma på riktigt. Goa påskhälsningar!

Anonymous said...

Vad mysigt ni verkar ha det tillsammans du och sonen.. och vad gulligt av honom att vilja bjuda dig pa fika pa café!!

Har i Milano star regnet som spon i backen just nu men vi ska ner till Toscana i helgen sa vi far hoppas att solen tittar fram dar.

Anna Malaga said...

Carin - Visst, vi har haft det jättemysigt och jag gillar regn ibland. Glad Pàsk till dig ocksâ!!

Gita - Oj dâ, snöflingor och pimpelfiske, det lâter extremt exotiskt ;-)
Pâskhälsningar tillbaka, hoppas ni fâr riktigt trevligt!

Karin - Ja, det verkar vara fint i norr och dâligt i söder. Sonen är jÄttegullig och vill bjuda, precis som en äkta spanjor (eller italienare) Fast ärligt talat blev han ganska blek om nosen när han fick noran :-D

Anonymous said...

Waaaow! Vilket bygge!!! Aer det en rymdstation eller ett cruise ship eller ett hoeghus? Hem till Sverige imorgon, inget tutande, inget skaellande, inga taag, inga billarm, bara stooooersta moejliga tyyyystnad och liite roejsaags arbete... Hur det nu gick ihop?!

Anna Malaga said...

Karin - När han fick NOTAN skulle det ju vara!!

Karlavagnen - Oh, vad härligt!! Ni fâr nog bättre väder än vad vi har. Njut av Sverige!!

Pumita said...

Vilken gentleman!

Anna Malaga said...

Puman - Jepp, fast det var nog sista gângen, hehe... Han kanske tror att en kopp kaffe kostar 80 cent, precis som vâr president.