Thursday, April 19, 2007

EFIT - En torsdag i april

7.00 In i duschen!

8.00 Hmmm, vad blir det för väder?

9.15 Pâ väg till grannbyn med en kompis för att köpa present. Fiskarna avslutar sitt arbetspass - med klena fângster som vanligt.

10.00 Churros! Med café con leche för att variera lite.

11.00 Pâ hemvägen ville min kompis besöka La Virgen del Carmen, sjömännens beskyddare. Ett passande läge precis vid havet.

12.00 Hemma igen. Dags för snabb golvtvätt.

13.00 Har hämtat sonen i skolan och är pâ väg hem.

14.00 Arroz a la cubana - en av sonens favoriter.

15.00 Vi gör böcker till varandra. Temat är oftast flygplanskrascher, bilar som krockar och bâtar som sjunker.
16.00 Sonen är tillbaka i skolan och jag fortsätter med golven.

17.00 Bäddar med rena lakan i sängarna.

18.00 Bästa vänner har alltid hemlisar...

19.oo Sätter pâ en grönsakssoppa...

20.00 ... och gör flan, som ska bli vâr efterrätt i morgon.

21.00 Tandborstning och sedan bad.

22.00 En del godnattsagor har hängt med sedan 70.talet...
22.30 Dags att lägga upp bilderna och säga godnatt!

12 comments:

K said...

Tack för en "vardagsmeny" från Spanien!

Anonymous said...

FLAN, MUMS!! Gud, så sugen jag blev på det. Häftigt att göra det själv. Är det svårt?

Arroz a la cubana, vad är det?

Kul att få se dina bilder, som vanligt!

Anonymous said...

Vad är "churros" för något? Blev jättenyfiken!
Så söta bästa vänner. :) Nästan så jag önskar att jag var liten igen..

Anna Malaga said...

Magalös - Varsâgod ;-) Nu tittar jag in hos dig!

Johanna - Det är väldigt svârt att göra flan. Man blandar ut en pâse pulver i en halv liter mjölk :-D
Men visst kan man göra det helt själv, jag fâr âterkomma med recept.
Arroz a la cubana är mânga barns favoriträtt: stekt ägg, ris, tomatsâs och korv (kan bytas ut mot stekta bananer som man gör dem pâ Kuba) Man brukar göra ett litet berg av riset med hjälp av ett glas och hälla sâsen runt om.

Anna Malaga said...

Linn - Churros är en populär frukost här i Spanien. Degen görs av vetemjöl, vatten och lite salt, och steks sedan i olja. Scrolla längre ned pâ sidan, sâ fâr du se hur man gör.

Bästisarna är hur söta som helst! De är dessutom födda exakt samtidigt, pâ minuten. Och i samma stad, men pâ olika sjukhus.

Linda said...

Det är ju inte klokt vad du hinner med på en hel dag! ;)
Jag såg bilden där det stod "kl 12" och tänkte "va, bara 12, det är ju en hel dag innan dess bara" ;)

Anonymous said...

Nämen vilket lyx, flan som pulver att blanda med mjölk och så klart!? Oh la la, önskar det fanns att köpa här!

Anonymous said...

Tusen tack för inblicken i ditt liv

malin2 said...

Hej!

Kul att se din dag.
Jag har precis nu hunnit lägga upp min EFIT dag.

Anna Malaga said...

Linda - Tycker du? Jag som tycker att dagen är för kort... ;-)

Johanna - Jag kan ta med lite till Sverige om du vill. Det finns t.om. "caramelo" i en liten pâse som man kan hälla över.

Cristina - Hej och välkommen hit!

Malin2 - Hej, vännen, kul att se din dag ocksâ ;-)

Pumita said...

Åh, flan som är så gott! :p
Johanna, jag vet inte hur det är i dina hemtrakter, men här i huvudstan finns det flan att köpa. Blir förstås aldrig som äkta spansk hemmagjord men helt OK.

Arroz a la cubana? Man undrar lite vad det namnet kommer ifrån eftersom jag aldrig såg den variante på Kuba. Det vanligaste riset var "congrí", alltså ris och små svarta bönor hopblandade och med stekt ägg till.

Anonymous said...

Är det sant, caramel också?! Mmmmmm. Ja, hade ju varit trevligt att få lite till Sverige... :) Har inte sett något här, även om Puman säger att det finns i huvudstan. Borde väl finnas på de störra mataffärerna här också, ska kika idag!