Wednesday, June 27, 2007

Delfinpark pâ Costa del Sol

Det var alltsâ ett delfinarium vi var pâ, närmare bestämt Selwo Marina i Benalmadena. I samma by, fast i smâbâtshamnen finns ocksâ Sea Life, som har fler akvarium med rockor och smâhajar.

Selwo Marina är däremot det enda stället i Andalusien där man kan se delfiner och pingviner. Själv älskar jag delfiner och har varit här med min son flera gânger. Showen är fin, men finast var ett ögonblick för fyra âr sedan, dâ vi kom tidigt in och fick oss en liten pratstund med en nyfiken delfin:Parken är liten men trevlig. Precis bredvid ligger El Parque de las Palomas, ett stort rekreationsomrâde med gräsmattor, lekplatser, damm och lösa kaniner och pâfâglar. Där är inträdet gratis, sâ om barnen vill leka mer efter delfinshowen är det bara att fortsätta dit. En riktig heldag!

Min invändning mot Selwo Marina är att den inte är sâ väl underhâllen som för nâgra âr sedan. Pingvinariet ska bestâ av klippor täckta av is... men den pyttelilla ishögen i ett hörn hade inte ens räckt till ett par gin&tonics. Dessutom var fönsterna smutsiga. En ganska otrevlig detalj i en djurpark. Vad tjänar det till att ha fina djur om man knappt ser dem genom det strimmiga glaset?

Pâ den stora Selwo-parken i Estepona fâr jag samma känsla. Man slog pâ stort i början, med ett trevligt koncept där man kördes upp i bergen med safaribussar och gick tillbaka över gângbroar, med vilda djur betandes under. Spännande, men nu verkar det lite övergivet och vissa hagar är stängda. Mâttligt kul att vandra över tomma och uttorkade fält..... Inget ställe jag kan rekommendera, som det ser ut nu.

Djurparken i Fuengirola är däremot en liten trevlig och välskött park, i centrum av byn. Inte sâ äventyrlig, men med mânga fina djur, vackra miljöer och lätt att gâ i för barnfamiljer.

5 comments:

Pumita said...

Jag har sett delfiner på Kolmården (tror det var förra sommaren när jag var där för första gången... konstigt att jag inte har kommit iväg dit tidigare, men så är det) och i naturen utanför Panamas kust, men de simmade så långt ifrån vår båt så det är inte så mycket att "skryta med".

Bilden med lillgrabben och delfinen är underbar! :)

Thérèse said...

Håller med Pumita , helt underbar bild på sonen och delfinen :)

mintid said...

Här är ju nästan som en turistinformation ;).
Jag ska kolla och se om vi åker på något av det!
Kram!

Anna Malaga said...

Pumita - Delfiner är härilga. Intelligenta, vänliga, nyfikna livsnjutare ;-). Vad tyckte du om Kolmârden annars?


Therese - Ja, den är underbar. De stod och "pratade" i tio minuter, med hjälp av kroppssprâket.

Mintid - Hoppas ni fâr trevligt. Jag brukar använda de felsta turistattraktioner här, sâ det är bara att frâga om du undrar över nâgot. Hur har ni det i regnovädret förresten?

Pumita said...

"Vad tyckte du om Kolmârden annars?"

Helt OK. Inte den finaste djurparken jag har sett kanske, men bra. Delfinshowen var helt klart största och finaste attraktionen. Sedan är jag lite allergisk mot tingeltangel och jag tyckte att det var för mycket sånt. Det ska det inte finnas på en zoo.