Tuesday, June 12, 2007

Vad har hänt pâ ett âr?

Om en knapp mânad ligger jag förhoppningsvis i en hängmatta i Smâlands mörka skogar och läser böcker.

Som vanligt kommer jag att râka ut för en del kulturkrockar de första dagarna. Jag kommer att hälsa pâ bankkön, sätta kortet upp och ned i automaterna och glömma att ta pâse med mig till ICA. Sen kommer jag att fnittra ât att alla svenskar har hoppat pâ precis samma trend, som alla somrar.

Kanske kommer alla att ha crocs? Själv är jag en gammal rockbrud och skulle aldrig ha nâgot i pastellfärgat gummi pâ fötterna. Sâ jag vâgar inte ens prova dem - tänk om jag gillar dem??

Ni som bor i Sverige fâr gärna hjälpa mig. Hur var det nu pâ bensinmackarna - en rad för kortbetalning och en för kassa? Ska jeansen fortfarande vara uppvikta? (mest för att göra tvärt om...) Har barnvagnarna fortfarande namnskyltar där det stâr NEO och MIRA?

Och gâr det fortfarande bra att lämna in paket i blomsteraffären eller ska man själv köra dem till mottagaren?

20 comments:

Thérèse said...

Ha ha , vilket roligt inlägg. Hälsar du på bankomatkön här i landet ses du nog som en kontaktsökande kuf alternativt en person med en lättare störning möjligen kan du ursäktas om du är berusad. På Statoil har dom faktiskt kort och kassa på samma ställe men många har olika rader.

Vad är cros ? Är det dom där fula plastträskorna med hål? Tror inte dom är lika populära nu iallafall inte där jag bor.

Har du problem med att ta ut pengar ur svenska bankomater? 70-tals Per har haft problem med sitt VISA från BBVA i både affärer och bankomater här. Lite märkligt då det är en av Spaniens största banker. Mitt svenska VISA har funkat i bankomater över hela världen.

Anonymous said...

Vad du än gör glöm inte att vända dina varor rätt så att den fördömda koden syns, annars blir du hela affärens nya hatobjekt och kommer att jagas av horder med medelåldersdamer i regnrockar och cykelhjälmar på skallen...

Å fråga inte på lokal dialekt vad ev buss eller tåg biljett kostar och om linjen fortfarande passerar förbi XY...De kommer att tro att du är försöksutskriven, om du ändå gör det kan du lika gärna lägga upp ett galet skratt och rulla lite med ögonen för extra effekt.

Å jag tror inte fyra bugg och fem kolor är sommarens hit!!! Glöm inte hålla hastigheten och att stanna när det blir orange-rött ljus, och använd blinkers!!! Håll avstånd!

Å kom snart tillbaka!!!

Elisabeth said...

Du MÅSTE ha leggings - annars är du totalute! ;) Skämt å sido: det är helt klart sommarens stora trend, inser till och med jag (som inte är det minsta modeintresserad och som för övrigt vägrar leggings). Var också beredd på att "kundkorgarna" (de där korgarna man bär mat i när man handlar) har fått hjul i vissa affärer. Det ser sanslöst roligt ut när folk DRAR runt på korgarna. Men smidigt är det.

Anonymous said...

Lämna in paket i blomsteraffären?!?!?

Crocs, om det är de så kallade foppatofflorna, plastträskor i färg, så bär alla sådana. Men de är förbjudna på flera sjukhus, det går rykten om att de är cancerframkallande... Snygga är de ju inte, men tydligen väldigt bekväma.

Ja, leggings är ju superinne. Inte konstigt - det är bekvämt om det är inte är supervarmt och dessutom slipper man springa runt och visa benen.

Det är lite olika på bensinstationerna tror jag...

Haha. Usch. Skit i trenderna. Kom till Sverige och chocka folket du träffar, genom att hälsa på alla eller vadsomhelst, det skulle vara roligast.

Anna Malaga said...

Therse - :-) Just det, plastträskor. Inget för mig, men de kan ju vara sköna... Nej, inget problem med kortet här och hoppas det fortsätter sâ.
Förresten - har det inte kommit nâgon uppföljare till Boten Anna?

Karla - Jag blev sâ uppstressad av streckkoderna förra âret att jag faktiskt har fortsatt här nere. Prydliga rader och inga varuberg!
Men gult ljus tänker jag fortsätta att köra emot, sâ det sâ!

Elisabeth - Fortfarande leggings? De där korgarna med hjul är praktiska, vi har fâtt dem här ocksâ. Visst ser det lustigt ut, men bekvämt när man handlar fâ och tunga varor.

Johanna - Japp, i min by i Smâland har blomsterhandlaren hand om posten. Pâ andra ställen lämnar man in den i brödavdelningen pâ snabbköpet.
Tack för en massa info - klart att jag kommer att chocka folk med mina spanska fasoner ;-)

Anonymous said...

Nu har det här inte med inlägget att göra direkt.. men jag såg nyss att jag kommer att vara i närheten av Málaga under sista delen av Feria de Málaga. Det är väl något som man absolut inte får missa, va? Och vart i Málaga händer "allt"? :)

Anna Malaga said...

Jove - klart att du ska gâ pâ Ferian!!
Pâ dagen i centrum: börja med att gâ upp längs gatan Larios till Plaza de la Constitución och fortsätt sen pâ smâgator fram till Plaza de la Merced.
Pâ natten gâr det bussar ut till Feriaomrâdet, där man kan gâ pâ ett enormt tivoli och ha kul i alla smâ casetas, där det finns servering och dansgolv. En del har mer drag än andra, men t.ex. La caseta de la juventud är för ungdomar.
Annars finns det massor av uteställen i centrum. Eller i Torremolinos och Benalmádena (Puerto Marina, lite flottare och lugnare) om du vill âka dit.

Anna Malaga said...

Jove - förutom det är det ju konserter varje kväll pâ ferian. Bara att välja!!

kantorn said...

Du e en skön tjej du! Helt i min smak :-)
Välkommen

Anonymous said...

"Fniss" Det här med upp och nervända kreditkort glömmer jag alltid. Sedan sâ hälsar jag pâ alla, t o m niar dom som jag inte känner.

Dosiss

Anonymous said...

Inte giftiga plastträskor med hål på mig i alla fall. Däremot lårlånga vida tunikor på alla och envar, gärna med långkalsingar under (aka leggings, men det är bara för att få det att låta som något annat).

Jag är som vanligt vilse i modevärlden och tycker det mesta är fult förutom det jag själv har på mig;-)

Välkommen till Sverige och hängmattan hur som helst!

Anonymous said...

Hi hi; saklart kommer du att marka att alla svenskar hoppat pa samma trend - precis som varje ar:-) Fast Milanoborna ar faktiskt inte mycket battre maste jag erkanna. Aven har kryllar det av leggings och Crocs!

Anonymous said...

Crocs är tack och lov inte så vanligt, annat än på sjukhus tror jag. Men i övrigt är vi svenskar lika duktiga som alltid att haka på samma trender. Lite tråkiga men ganska fina är vi :-) Det enda nya jag kan komma på är de redan nämnda korgarna med hjul i mataffären men de har de ju haft i Spanien mycket längre. Och att alla bloggar förståss, men den trenden har du ju redan hakat på för länge sedan!

Anonymous said...

Just ja, glömde ju berätta att barnvagnarna fortfarande har "nummerplåtar" med barnens namn - fast inte i lika stor utsträckning som förr.

Anna Malaga said...

Kantorn - Tack för välkomnandet!

Dossis - :-)

Cruella - Just det, tunika... jag känner mig riktigt välkommen, tack!
Hoppas pâ fint väder.

Karin - Jag gillar faktiskt Milanoborna, de är inte rädda för att vara personliga eller extrema i sin stil. Fast om du säger att det kryllar av crocs..hrm...hrm...

Johanna - Tack, bra att du hâller koll...;-)

Anonymous said...

Haha, visst sörru, bara att säga till om det är något mer du vill veta om vad som är inne i Sverige. ;)

Annika said...

Ha, ha!!! For crying out loud!! Never buy a pair of Crocs! Du kommer aldrig att vilja ta av dom igen, nämligen...Bäst att låta bli...
Ja, i Sthlm verkar det vara leggings och ballerinor på modet. iallafall om man ska tro min blogg igår ;-)
Ska bli kul att komma hem och spana lite nu, jättekul! Jag ska också till Smålands djupa skogar över midsommar!! Vi kanske är nästgårds då :-)

Anna Malaga said...

;-) Det är det jag menar, tänk om de är sköna!

Anonymous said...

Ha ha så roligt att läsa träffande kommentarer om svenskar och alla konstiga modesyndrom som uppstår--visst är foppaskorna(crocs) det fulaste som funnits på länge.
Ni som är intresserade av svenskt mode måste bara läsa Annika i Restons blogg och inlägget 12juni!

Anna Malaga said...

Anonym - Ja, visst är det kul!