Saturday, June 16, 2007

Helgaktiviteter

Den som gillar hästar och flamenco och har turen att befinna sig i Malaga i helgen kan gâ pâ den stora utställningen av de vackra och kraftfulla andalusiska hästarna som jag berättade om här. Den hâlls pâ mässhallen längs motorvägen och bjuder pâ bâde flamencoshow och dressyruppvisning frân den fantastiska ridskolan i Jerez. I morgon är det sista dagen.

Jag har sett uppvisningen i Jerez flera gânger och vill verkligen rekommendera den. Själv har jag tillbringat lördagen pâ ett centrum för finkultur:

Det är dyrt och ger träningsvärk, men det kan det vara värt. Jag brukar alltid gâ dit en vecka innan skolavslutningen: dâ är det varmt och skönt, men utan köer.

Idag blev det extra roligt: Vi hade lagt vâra handdukar precis vid häcken som avgränsar omrâdet och blev vittnen till hur ett tiotal tonârskillar plankade in genom den (och stängslet utanför) De hade nog lyckats om de inte hade varit sâ fnittriga och sprungit som dârar när de väl kom igenom, istället för att bara ta det lugnt.

Vakterna fick i alla fall en heldag. Istället för att stâ och glo i skuggan, kunde de leka James Bond hela dagen. Ungdomarna haffades och slängdes ut, och efter det blev det en grundlig utredning, timslânga diskussioner och spaningar bakom buskar i misstänkta omrâden medan deras walkie talkies gick varma. Nu har de nâgot att berätta till ärtsoppan i kväll.

2 comments:

Anonymous said...

:-)! Hos oss blev det Järnvägsmuseum och nästan Tekniska museet, och Burger King (huaaa)... Det regnar och grabbarna Grabbs vill ha mat på regelbundna tider...

Anna Malaga said...

Jasâ, du är ute och gör Madrid med din brorson? Kul!
Jag tyckte att de gamla tâgen pâ muséet var intressanta, men sonen hade hellre velat se japanska supersnabba tâg.