Saturday, May 05, 2007

Día de la MadreI morgon söndag är det Mors Dag här i Spanien. Jag har redan fâtt en liten present som sonen har gjort i skolan, plus ett kort och en fin dikt.

Men för oss som har smâ barn känns det som alla dagar är vâra dagar. Jag fâr pussar och kramar, fina teckningar och vackra ord varje dag, âret om. Istället kan jag inte lâta bli att tänka pâ hur trist den här dagen mâste vara för dem som inte har nâgon mamma att göra present till (fast det är säkert vanligare att inte ha en pappa att ge en Fars dags-present till) Samtidigt är det tungt för ofrivilligt barnlösa och för alla som förlorat ett barn att se sockersöta annonser och reklamsnuttar med rödkindade lintottar som ger sina mammor presenter.

Jag vill ge en stor ros till alla änglamammor och alla som just nu har sina barn pâ sjukhus. Vi "vanliga" mammor glömmer ibland att föräldraskapets baksidor inte är trotsâldrar eller tandsprickning, utan nâgot helt annat... det finns mânga föräldrar som lever en helt annan vardag; ständigt vid en sängkant, med pipande maskiner och en molande oro i bakhuvudet.

Mina tankar finns hos er, varje dag.

Och en kram till er som inte kan ringa er mamma pâ Mors Dag!

15 comments:

Anonymous said...

Gud vad gulligt av dig :)

Thérèse said...

väldigt fint skrivet. Visst är alla dagar våra eftersom vi får små tecknigar, presenter ,pussar och kramar varje dag men vi borde absolut tänka p dom som inte får eller kan ge det

mintid said...

Ja vad fina ord.
Det är så sant det du skriver. Man ska uppskatta det lilla.
Häromdagen la jag en lapp i sonens macka han har med till skolan o äter på frukosten... K (hjärta) A...
Han hade blivit så snopen och glad , en överraskning han inte var beredd på...
Tänkte man får ge tillbaka lite på alla teckningar o fina saker dom gör till en och det behöver som sagt var inte vara så mycket.

Trevlig morsdag!

Pumita said...

Önskar Dig en underbar Día de Madre!

Anonymous said...

Fint. Jag låg ju på en barnkirurgisk avdelning när jag opererades och jag var ju ganska gammal på den avdelningen... Men där fick jag se många små barn som var riktigt sjuka eller råkat ut för läskiga olyckor och föräldrar och syskon var omkring hela tiden. Det... ja, det kändes. Man tänker inte på vad man har. Hoppas du får en trevlig mors dag. :) (Det tvivlar jag inte på att du får.)

Linda said...

Fina ord, ja. Själv har jag inget intresse alls av att bli mamma, men både min egen och min mormor är de bästa människorna i hela världen och det är onekligen ett superviktigt ansvar :)

Anna Malaga said...

Jove - tack ;-)

Therese - Ja, vi tänker sällan pâ det, men det är inte sâ ovanligt som vi tror.

Mintid - Oj, vad sött! Han är väl lite äldre än min son (snart 7)? Längre upp hade de kanske tyckt att det var pinsamt ;-)

Puman - Tack detsamma? Det är väl snart I Sverige ocksâ?

Johanna - Ja, just det. Jag har ju jobbat ofta pâ sjukhus och ibland när man kommer ut genom dörrarna känns det väldigt konstigt att världen bara rullar pâ där utanför.
Sen har jag följt ett cancersjukt barn pâ nära hâll och det är verkligen nâgot av det värsta man kan uppleva.

Tokyo-Linda - Det tror jag med! Det borde vara sâ i alla fall.

Anna Malaga said...

Puman - Jag menar tack detsamma! Med utropstecken ;-)

Nadia said...

Jattefint skrivet!
Ar lite avundsjuk pa din fina skoldpadda ;)

Anna Malaga said...

Tack Nadia, visst är den fin. Trots att huvudet är avslaget och pâlimmat ;-)

Monica said...

Oh, sâ fint skrivet Anna! Minns hur det var att kämpa för att fâ Nils - hade han inte blivit till hade det precis som du skriver nog varit en sàn typisk dag när livet känns extra tungt... Och jag tänkte faktiskt igâr att det hade varit fint att fâ gratta min egen mamma...

Väldigt fin present som du har fâtt ocksâ!
Stor kram Anna!

Anna Malaga said...

Monica - ja, jag kommer ju ocksâ ihâg det. Tänk vad tiden gâr fort! Det är sâ hemskt trâkigt att din mamma inte kunde vara med och dela er glädje över Nils. Stor kram!
Du fick ju ocksâ en jättefin present och J ocksâ, pâ Fars dag!

Anonymous said...

Tack för dina fina ord! Mors dag har alltid varit en tung dag för mig eftersom min mor dog när jag var liten som du vet. Men sedan vi fick barn är det numera en positiv dag även för mig :-).
Verkligen imponerad av sköldpaddan. Hälsa sonen!

Pumita said...

"Puman - Jag menar tack detsamma! Med utropstecken ;-) "

Haha, det var värst vad du snubblar på tangenterna?! *asg*

Anna Malaga said...

Anna i Malmö - Hej! Kul att det nu är en positiv dag även för dig. Kram!

Puman - ¿N,u ska du$ i;nte kom7a häÇr och v$ara sno"ºrkig!!*