Tuesday, May 22, 2007

Konfirmationskläder

För att bättre kunna förklara hur fina de spanska barnen är pâ sin stora dag, och hur mycket pengar föräldrarna lägger ner, kommer här ett litet urval av trajes de comunión. Lägg märke till detaljer som spetsvantar, diadem och väskor. Flickorna har även spetsstrumpor och nya vita skor.

12 comments:

Anonymous said...

Oj, vilka gräddbakelser flickorna är!

Pumita said...

Vad söta de är! Kom att tänka på en liten kubansk flicka som var på väg till ett bröllop. Får se om jag hittar kortet nånstans...

Thérèse said...

Jag tycker dom spanska konfrmanderna är otroligt söta i sina kläder men et är ju sjukt hur mycket pengar förälrarna lägger på det.

Anna Malaga said...

Johanna - Ja, de är verkligen söta och uppklädda. Men tänk dig en hoppborg, rutschkanor, gräddtârta...

Pumita - Jag har nästan för mig att jag har sett det kortet pâ din blogg.

Therese - ja, pressen är ju stor frân familjen att man SKA göra dottern sâ fin ocksâ.

Thérèse said...

Får man vara så personlig och fråga hur den spanska släkten tar det att eran son inte ska konfirmeras? Du skrev ju i förra inlägget att varken han , din man eller du var så intresserade av det.

Kom förresten på att jag har sett en engelsk film som hette Raining Stones som ska vara någon sorst komedi med allvarlig underton , den är ganska sorglig faktiskt , som handlar om en arbetslös man som via diverse mer eller mindre skumma extraknäck försöker få ihop pengar till dotterns konfirmationsklänning. Bland annat snor dom en gräsmatta på en golfbana och säljer , snor ett får , slaktar och säljer köttet på en pub o.s.v bara för den där klänningen...

Anna Malaga said...

Therese - släkten är van vid att ha en hedning i familjen ;-)
Min svärmor, som ju själv är religiös, är faktiskt ganska modern och tyckte t.ex. att det var OK att vi bodde ihop. Men man hade nog inte varit sâ förstâende med ett helspanskt par.
Det där med arbetslösa och andra som har det knapert, men som gör allt för att barnen ska fâ en ordentlig konfirmation känner jag igen härifrân ocksâ. Det blir nästan en "ond tâ" för dem och de kanske lägger undan lite pengar varje mânad i flera âr för att ha râd.

Annika said...

Japp, känner igen det där! Sådär klär sig katolska småflickor i USA också när dem tar sin "First communion", som små brudar...
Jag har aldrig varit bjuden på en sådan fest, men skulle gärna gå. Sen är det väl stort vid den "riktiga" konfirmationen vid 14 också, eller hur?

Anonymous said...

Ojojojojoj!
Vilka underbart fina kläder!
Jag hittade hit till dig genom en annan isda men kommer gärna tillbaka igen:)
Ha en fin dag.
Hälsningar Lallis

Anna Malaga said...

Annika - här är det bara "primera comunión" som är fest. Jag tror att det bara är protestanter som firar "la confirmatión" senare, men jag kan ju ha fel.

Lallis - Hej och välkommen till min blogg! Ha en fin dag du med ;-)

Anonymous said...

Jag vettetusan om det är sött, det ser så för mycket ut på tjejerna. Och just det, de vill kanske leka i kläderna också...

Pumita said...

"Jag har nästan för mig att jag har sett det kortet pâ din blogg."

Njae, då har du drömt... eller så har du varit fräck och hackat in dig i min dator. ;)

Anna Malaga said...

Johanna - Ja, lite svârt är det att röra sig utan att trampa pâ kjolen eller tappa mössan.

Puman - Nej, jag är ingen hacker...än! ;-)