Wednesday, May 09, 2007

Datorfri dag


Idag hängde jag pâ Nejma mfl. och hade en datorfri dag, trots att jag var hemma. Det gick helt OK, jag drack mitt förmiddagskaffe pâ balkongen istället för framför datorn. Annars är jag inte den som brukar sitta och hänga framför datorn - det blir mest att jag "bara ska gâ och kolla" mail, bloggar och nyheter mellan varven.

Hit har sommaren kommit med dunder och brak, efter en ovanligt regnig och kylig vâr. 27º ute och 23º inne - helt perfekt. Till och med vi spanjorer har shorts och sandaler, hehe..

Jag njuter av balkongen, där man frân solstolen kan se en smal strimma glittrande Medelhav. När vi flyttade hit hade vi fri utsikt över hela havet och min man och jag brukade flytta ut TV:n pâ balkongen under de ljumma sommarnätterna. Där satt vi och ât melon, lyssnade pâ syrsorna, kände doften av "la dama de noche" och sâg mânen spegla sig i vattnet och en och annan upplyst lyxkryssare sakta glida förbi.

Det blev ett snabbt slut pâ det när grannen byggde ett fyravâningshus. Nu kan vi istället se en vitmâlad tegelvägg och blommiga maxitrosor pâ takterassen.

6 comments:

Pumita said...

Tanken är lockande, men eftersom jag sitter vid datorn hela dagarna så är det inte helt enkelt. Får väl ta och testa nån lördag eller söndag. Problemet är väl kanske att om man tänker att man INTE ska göra nåt så blir det ju en fix-idé... bättre kanske att inte bestämma nåt. ;D

Pumita said...

Fast vad gör man inte för att få beundra blommiga maxitrosor... *asg*

Anna Malaga said...

Puman - Kan tänka mig att de inte hade varit sâ förstâende pâ ditt jobb... Du fâr ta en lördag.
Nu har de blommiga trosorna fâtt sällskap av tvâ neongula gatsoparoveraller!

mintid said...

Låter inte helt fel det heller.
Vi ser havet från farmor o farfars hus i Nerja men jag är lika imponerad av bergen! Det är så böljande och vackert.

Kram

Anna Malaga said...

Mintid - J, jag älskar verkligen bergen. Dem ser man ju överallt här. När ska ni till Nerja?

mintid said...

Vi åker ner den 25/7.

Kram